Ethereum yükselişe geçti ancak dikkat: Boğa tuzağı olabilir!
Ethereum yükselişe geçti ancak dikkat: Boğa tuzağı olabilir!

Ethereum yüzde 10 yükselirken fraktal hareketleri dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarlarında dün başlayan yükseliş hareketinde Ethereum birkaç saat içinde yüzde 10’luk bir artış ile iyi bir performans sergiledi. Fiyat tahmini yapılırken ise geçmiş dönem hareketlerine bakarak benzer hareketler sık sık referans alınır. Şu anda ise Ethereum, geçmiş dönem hareketlerine benzer bir fraktal deseni çiziyor gibi görünüyor.

Ethereum (ETH) İçin yinelenen desenler

Fraktallar, bir desen kendisini daha küçük ölçekte tekrarladığında kullanılabilecek bir fiyat tahmin aracıdır. Doğada da türlü örneklerine rastlanır. Finansal piyasalarda bu tarz tekrarlanan hareketler sık sık görülür. Matematiksel kalıplar ve bir kaos teorisi unsuru olarak rastgele bir döngüsel eylemin bir fraktal üreteceğini gösterir.

Twitter’da bazı kripto yatırımcıları ise, Ethereum’da fraktal hareketler görüldüğünü ve buna bağlı olarak fiyatın nereye gidebileceği konusunda bazı tahminlerde bulundular.

Büyük bir çöküşü gösteren ‘V’ şeklindeki desenin Ocak ayının ilk günlerindeki başlangıç hareketi, mevcut durumla bir benzerlik gösteriyor. ETH, Ocağın ilk haftasında 113 dolar seviyelerine düşmeden önce 160 dolara kadar yükselmişti.

Geçen hafta yaşanan düşüş, Ethereum’u 165 dolardan 132 dolara kadar düşürdü. Fiyatların hafta başında ise 122 dolara düştüğünü gördük. Geçtiğimiz 24 saat içinde Ethereum 125 dolardan 140 dolara kadar yükselerek günlük yüzde 10 civarında bir değer kazandı. Piyasalar yeniden canlanırken, günlük hacim bir kez daha 5 milyar doları aştı. Hareket, geçen hafta Ethereum’un tüm kayıplarını geri almasını sağladı.

Ethereum için daha fazla fraktal söz konusu

Bazı analistler, Aralık 2018’in sonlarında oluşan fiyat hareketlerini yansıtan ikinci bir fraktalın ortaya çıkacağını tahmin ettiler. Bu durum Ethereum fiyatlarını 165 dolara geri taşıyarak bir baş ve omuz formasyonu oluşturması anlamına geliyor.

Teknik açıdan bakıldığında ise bu ikinci senaryonun gerçekleşmesi, ETH’nin zirve seviyesinden 120 dolara düşmesine neden olabilir.

Temel olarak, dünyanın en büyük ikinci kripto varlığı, Ethereum ETP’yi ilan eden SIX Swiss Exchange’den destek alıyor. İsviçre’deki en büyük borsada yeni bir Ethereum ürün ticareti, ülkenin Blockchain merkezi Zug’a dayanan kripto para girişimi Amun AG tarafından çıkarıldı. Borsada, geçtiğimiz ay sonunda piyasaya sürdüğü Bitcoin borsa yatırım ürünü de bulunuyor.

Yazımız yayına hazırlanırken Ethereum 137 dolara yakın fiyata yakın bir değerde işlem görüyordu. Aralık ayının en düşük seviyesi olan 82 dolardan buyana, Ethereum ortalama yüzde 60 oranında bir kazanım sağladı. Ve Bitcoin’i oransal olarak belirgin bir marjla geride bıraktı. Mevcut mini ralli devam ederse ETH’nin bu hafta sonunda 150 dolar seviyesine kadar dayanabileceği de bazı tahminler arasında.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin