Ethereum Yol haritası; 3 Önemli olay!

Ethereum Yol Haritası: Shapella’dan sonra Bu 3 olay, önemli dönüm noktaları olacak!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Shapella’dan sonra, Ethereum yol haritasında önemli birer dönüm noktası olan 3 olay var, Ethereum, uzun zamandır beklenen bir yükseltme olan Shapella’yı tamamladı. Ancak Ethereum yol haritası oldukça uzun ve hala birkaç önemli yükseltme piyasaya sürülmeyi bekliyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ethereum Shapella hard fork, ağ yol haritasında önemli bir kilometre taşıydı. Ancak, tamamen ölçeklenebilir bir Ethereum ekosistemi için sadece bir adımdı.

Bu yılın ilerleyen zamanlarında ve önümüzdeki yıllarda birkaç daha fazla yükseltme planlanıyor. Bu yükseltmeler, şu anda kısıtlı olan ağı yüksek hızlı bir dünya bilgisayarı ve merkezsiz bir kripto ekonomisine dönüştürecektir.

Cancun hard fork, 2023’ün üçüncü veya dördüncü çeyreğinde EIP-4844’ü uygulayacak. Bu, “Proto-Danksharding” adı verilen bir teknolojiyi sunacak ve rollup’ları hızlandıracak.

Bu teknoloji, rollup’ların bloklara daha ucuz veri eklemelerine ve ağ ücretlerini azaltmalarına olanak tanır.

Proto-Danksharding, “veri blogları” olarak adlandırılan ve bloklara gönderilebilen ve EVM’ye erişilemeyen ve belirli bir süre sonra otomatik olarak silinen veriler ekleyen bir teknoloji getiriyor.

Sonuç olarak, rollup’lar daha düşük maliyetle veri gönderebilir ve bu tasarrufları daha ucuz işlemler şeklinde kullanıcılarına yansıtabilir.

Ethereum Yol Haritasında (Roadmap) Önemli Noktalar

Dağıtılmış Doğrulayıcı Teknolojisi (DVT), Ethereum’un yol haritasında başka bir önemli kilometre taşıdır. Şu anda, 32 ETH’ye sahip doğrulayıcılar için solo staking teknik bir süreçtir ve borsalar gibi staking hizmetleri merkezidir.

” DVT, arkadaşlarınızla birlikte ‘takım staking’i kolaylaştırır. Sermayenizi birleştirin ve rahatlayın,” Bankless 20 Nisan’da açıkladı. Obol Labs, 2024’ten önce dağıtılmış doğrulayıcı teknolojisi bir çözümü üzerinde çalışıyor ve bunu dağıtacağını öngörüyor.

Üçüncü önemli olay ise, önerici-oluşturucu ayrımı (PBS).

Bu, MEV saldırılarından kaynaklanan sorunları ele almaya yönelik bir çözümdür (maksimum çıkarılabilir değer). PBS, “bir blok önerme ve inşa etme” gibi iki önemli blok yapma görevi arasında bir “iş bölümü” oluşturmayı amaçlamaktadır. Bankless’e göre bu yükseltme MEV faaliyetlerini azaltacak, ancak en az iki yıl daha piyasaya sürülmeyecek.

ETH Fiyatları Geri Çekildi

Ethereum yol haritası; ETH fiyatları, 1 haftalık grafik.
Ethereum 1 haftalık grafik, Kaynak: BeInCyrpto

Bugün kripto piyasalarının düzeltme yapmasıyla birlikte Ethereum fiyatları da düştü. Sonuç olarak, ETH yazının yazıldığı sırada gün içinde %6.4 düşüşle 1.954 dolardan işlem görüyordu.

beincyrpto.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir