ETH ve XRP
Kripto piyasalarında 2. sıra için mücadele devam ediyor, ETH'den yeni bir atak geldi

Ethereum ve Ripple gelecekte Bitcoin’i devirebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, tüm kripto paraların anası olarak kabul edilir. Bunun nedeni, Bitcoin’in kripto paralara öncülük etmesi ve dokuz yılı aşkın süredir amaca uygun kalmayı başarmasıdır. Bitcoin, bugün her gün kullanılan marka isim haline geldi. Bir kez kripto para biriminden bahsettiğinizde, akla gelen bir sonraki şey Bitcoin oluyor. Bu, Bitcoin’in üstünlük için rakiplere sahip olmadığı anlamına mı geliyor? Tabii ki, Ethereum ve Ripple, Bitcoin için iki büyük rakip olarak kabul ediliyor.

Bitcoin’in alt coin’ler ile karşılaştırması çok yakında olabilir. Ancak Ethereum ve Ripple’ın cesaretini hafife almamalıyız. Her ikisi de kripto pazarında başarılı bir şekilde ilerliyor ve yavaşça her gün kullanılan isimler haline geliyor. Aynı zamanda her biri finans alanında benzersiz çözümlere sahip olan kripto dünyasında kalmayı başarıyor. Yani, belki şimdi değil ama yakında bu iki kripto paradan biri Bitcoin’i geçebilir.

Ethereum ve Ripple gelecekte Bitcoin’i devirebilecekler arasında mı?

Güncel değer potansiyele karşı mücadele ediyor. Zaten Ethereum, ticaret hacmi ve token değeri bakımından Bitcoin’den geri kalmıyor. Öte yandan, Ripple’in mevcut değeri, Ethereum’a kıyasla zayıf kalıyor. Ancak Ripple, göz ardı edilmemeli. Çünkü sahip olduğu ortaklıkların sayısı ve sistemin yapısı göz önüne alındığında daha fazla potansiyele sahip.

Pazarlama stratejisi

Hem Ethereum hem de Ripple’ın pazarlama stratejisini göz önünde bulundurarak, bu iki altcoin’i üstünlük savaşı içinde göreceğiz. Çünkü her iki altcoin’in stratejisi de farklı. Ethereum kendisini bir değişim aracı olarak kullanılan kripto para birimi olarak pazarlarken, Ripple bankacılık sektöründe coğrafi sınırlamalar sorununu çözmeyi umut eden bir proje olarak kendisini pazarlıyor.

Ethereum’un üstünlüğü

Ethereum Blockchain, Bitcoin’e çok benzer şekilde tasarlandı. Geleneksel bir kripto para birimi gibi ancak sadece bir değişim aracı olarak hizmet etmiyor. Blockchain üzerinde akıllı sözleşmeler sunma yeteneği var. Diğer kripto projeleri Ethereum platformu üzerinde oluşturulabileceğinden faydası çok büyük. Ayrıca bilgi için bir depolama alanı olabilir ve düğümler için güvenli bulut depolamayı dağıtır.

Ripple ve Bitcoin üzerinden Ethereum’a üstünlük veren özellik, kullanım nedeninin sınırsız olması. Sadece bir para biriminde durmakla kalmaz, aynı zamanda bir dizi başka işlevselliklere sahiptir. Dolayısıyla Ethereum’un uyarlanabilir doğası, kripto para dünyasına bir devrim getirmesine yardımcı olabilir.

Ripple’ın üstünlüğü

Ripple (XRP), Ethereum gibi yüz dolarlara kadar çıkmayabilir. Ancak kesinlikle Ethereum üzerinde bir avantaj sağlayan bazı özelliklere sahiptir.

İlk olarak, Ripple hem kurulmuş bir şirket (Ripple Labs, Inc) hem de bir kripto para birimi (XRP). Amacı, ödeme işlemlerini daha verimli, daha hızlı, global ve daha ucuz hale getirmektir. XRP kullanan işlemler Bitcoin’den % 100 daha hızlı ve daha ucuzdur.

İkincisi, hem şirket hem de kripto para birimi olan Ripple projesi, çok sayıda banka ile güçlü ortaklıklar kuruyor. Ripple’ın önem taşıyan ortaklıklarından biri XRP’yi ödeme seçeneği olarak kullanan MoneyGram’tır. Western Union, da Ripple’ın önerdiği xRapid çözümüyle XRP ödeme seçeneğini kurmayı planlıyor.

cryptocoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin