featured

Ethereum staking 2023’ün en yüksek seviyesine ulaşırken ETH fiyatı yeniden artış gösterebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum fiyat boğaları, 1.900 dolarlık desteğin çökmesinin ardından kayıpları azaltmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. En büyük akıllı sözleşmelere güç veren token, son 24 saat içinde neredeyse hiç değişmedi ve 1.870 dolardan işlem gördü. Daralan işlem aralığına rağmen 6,5 milyar dolarlık işlem hacmi kaydedildi ve piyasa değeri hafif bir düşüşle 224 milyar dolara geriledi.

Ethereum fiyatı yüzde 18’lik yükselişi nasıl onaylayabilir?

Ethereum fiyatı günlük grafikte ters bir baş ve omuz (H&S) oluşturdu ve yüzde 18’lik bir kırılma ile 2.372 dolara ulaşma ihtimali bulunuyor. Teknik bir grafik formasyonu olarak ters H&S, Ethereum yatırımcıları için bir yükseliş sinyali sunuyor. Ortadaki en derin olan ‘baş’ ve daha sığ olan ‘omuzlar’ ile üç çukurdan doğar.

Bu ‘boyun çizgisi’ kırıldığında bir yükseliş hareketi teyit edilecektir. Yatırımcılar genellikle kırılma noktasının üzerinde ekstrapole edilen formasyonun yüksekliğine eşit bir yukarı yönlü fiyat dalgalanması beklerler ve bu Ethereum’un durumunda 2.000 dolar.

ethereum

Boğaların 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) tarafından sağlanan desteği kaybetmesi hâlinde daha büyük riskle birlikte en az dirençli yol şimdilik aşağı yönlüdür. Bu düşüşler 100 günlük EMA’dan (mavi) sekebilirken mevcut teknik resim önümüzdeki günlerde genel baskının artabileceğini gösteriyor.

Özellikle Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD), satış sinyali gönderdikten sonra düşüş görünümüne güvenilirlik katıyor. ETH’un 1.900 doların altına düşmesi, mavi renkteki MACD çizgisinin kırmızı renkteki sinyal çizgisinin altından geçmesiyle ortaya çıkan satış çağrısını vurgulamış olabilir.

Ethereum staking cazip kalmaya devam ediyor!

Yatırımcılar son aylarda hem birincil blok zincirinde hem de likit stake platformlarında ETH stake etmeyi sağlıklı bir şekilde benimsedi. Token “Terminal Intern” tarafından Twitter’da paylaşılan zincir içi öngörülere göre “Ethereum en tepeden yüzde -61 getirmesine rağmen likit stake protokolleri aracılığıyla toplam varlıklar ATH’ye ulaşıyor.”

ethereum

ETH stake etme işlemi, Shapella Yükseltmesini takip eden ilk para çekme işlemlerinden sonra nihayetinde ilgi görmeye başladı. Lido gibi likit stake platformları, yatırımcıların PoS konsensüs algoritmasına geçişten bu yana ilk kez stake edilmiş Ether’lerini geri çekmelerine olanak tanıyan protokol yükseltmesinin ardından hakimiyetlerini sürdürüyor.

Staking’deki artış, yatırımcıların ETH’un geleceği konusunda iyimser olduklarını ve ATH’ye geri dönme umuduyla tokenı HODL etmeye istekli olduklarını gösteriyor. Staking aynı zamanda Ethereum’un borsalardaki arzının azalmasına da katkıda bulunuyor ki bu da önemli ölçüde daralıyor. Ethereum’a olan talep artarsa 30.000 doların üzerinde bir kırılmaya tanık olmamız muhtemeldir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *