featured

Ethereum, SEC davasında büyük kazanım! ETH fiyatında artış başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Haziran Çarşamba günü kripto para piyasa değeri yüzde 0,83 artış gösterirken Ethereum cephesinde önemli gelişmeler yaşandı. ABD SEC’ın Ethereum hakkındaki tüm soruşturmalarını kaldırması ile ETH fiyatı son 24 saate yüzde 3’ün üzerinde artış göstererek 3,448 seviyesinden 3,553’e yükseldi. Ayrıca SEC’ın şirket dair soruşturmasını geri çekmesi, XRP topluluğunun tepkisini çekti.

Ethereum, SEC tarafından emtia kabul edildi

7 Haziran’da gönderilen cevabın ardından netleşen soruşturmada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ETH’nın menkul kıymet olup olmadığına dair soruşturmayı kapadığını açıkladı. Consensys, 19 Haziran Çarşamba günü paylaştığı bir X gönderisinde sonuca dair görüşlerini paylaştı.

“Karar, 7 Haziran’da gönderdiğimiz ve SEC’den, ETH’nin bir emtia olduğu varsayımına dayanan Mayıs ETH ETF onaylarının, ajansın Ethereum 2.0 soruşturmasını kapatacağı anlamına geldiğini doğrulamasını isteyen bir mektubun ardından geldi.

 

ETH soruşturmasının kapatılması çok önemli ancak bu, SEC’in yasa dışı ve saldırgan kripto yaptırım rejiminden zarar gören birçok blockchain geliştiricisi, teknoloji sağlayıcısı ve sektör katılımcısı için her derde deva değil.”

Consensys, mücadelenin devam ettiğini açıklarken ayrıca SEC’ten kullanıcı arayüzü yazılımı MetaMask Swaps ve Staking’in menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine dair bir onay da beklediklerini açıkladı. SEC’in tutumuna da değinen Consensys, blockchain geliştiren ve hizmet veren bir endüstriye izin vermek için çok ihtiyaç duyulan düzenleyici netliği sağlamak için dava açılmaması gerektiğini dile getirdi.

SEC, Ethereum davasında ne olmuştu?

Dava sürecine bakıldığında 2018’de SEC, Ethereum’un menkul kıymet olmadığını ilan etmişti. 2023 yılına gelindiğinde ise bu görüşünü değiştirerek ETH’nin menkul kıymet olduğuna dair görüş belirtti ve soruşturma yürütmeye başladı. Nisan 2024’te Consensys, SEC’e dava açtı ve bu konuda bir düzenleme yetkisinin bulunmadığına ve ETH’nin bir emtia olduğuna dair mahkeme emri talep etti. 7 Haziran’da gönderilen mektubun ardından cevap geldi ve SEC Ethereum 2.0 ile ilgili bir yaptırım ve dava açmayacağına dair yanıt aldı.

Ethereum fiyat analizi: ETH 4,000 doları hedefliyor!

SEC cevabının ardından Ethereum fiyatı yüzde 5 yükselerek 3,584’e yükseldi. Bu yazının yazıldığı sırada 3,548 dolardan işlem gören ETH piyasa değerini 433 milyara çıkardı. Fiyat artışıyla birlikte ETH ağındaki hizmetleri kullanan aktif kullanıcı sayısını ve gerçekleşen işlemleri ölçen Ethereum Name Service (ENS) yüzde 15 arttı.

ETH teknik analiz ve RSI

ETH teknik analizine bakıldığında SMA 3,526 seviyesinde yer alıyor. Göreceli Güç Endeksi 43 seviyesinden 47’ye yükselerek aşırı satın alım bölgesine doğru hareket ediyor. ETH üzerindeki ilgi artarken fiyatın yeniden 3,700 dolarlık destek bölgesine ulaşıp ulaşmayacağı takip ediliyor. Bu seviyenin aşılması hâlinde ise ETH 4,000 dolara doğru yükselebilir.

XRP topluluğu karara tepki gösterdi

SEC’in Ethereum’u emtia olarak kabul ettiğine dair karara XRP topluluğu tepki gösterdi. SEC’in Ripple şirketine karşı eşit olmayan bir tutum sergilediğini açıklayan XRP topluluk üyesi Bill Morgan, cevap mektubunu paylaşarak SEC’in keyfi davranışlarını eleştirdi.

ethereum
SEC’in cevap mektubu

Yasal düzenlemelerin ortasında kripto ekosistemi büyüyor

Ethereum hakkındaki yasal düzenlemelerin karara bağlanması ile kripto para piyasası yeni çıkan coinler ile büyümeyi sürdürüyor. Bunlardan biri olan 99Bitcoins, kripto piyasası hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcıların ilgisini çekiyor. Proje 99BTC ön satışı ile token kazanmak için müfredatta ilerlemeyi gerektiriyor. Böylece L2E ile öğrenirken kazanma modeline öncülük eden bir proje olarak öne çıkıyor.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

Son olarak henüz ön satış aşmasında olan projede 1 99BTC tokeni 0,0011 dolardan satışa sunuluyor. 2.225.230,28 dolarlık muazzam bir birikim topladığını açıklayan 99Bitcoins projesi, lansman sonrası DEX ve CEX listelenmeleri ile hızla büyüme potansiyeli taşıyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin