Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...
Ethereum'da son durum: 245 dolarla dans, 300 dolar ihtimali, düşüş olasılığı...

Ethereum piyasa değeri 20 milyar doların altını gördü! Peki daha ne kadar düşecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz 24 saat içinde Ethereum piyasa değeri Temmuz 2017’den bu yana ilk kez sadece 20 milyar doların altına düştü.

20 milyar dolarının altındaki düşüş, Ether’in fiyatının 205 dolara kısa bir sıçrama yaptıktan sonra bir kez daha düşmesiyle gerçekleşti. Yazımızın yayına hazırlandığı sırada ise ETH, 196 dolardan işlem görüyor.

Kripto paranın, Bitcoin olarak değeri 0,03 seviyesine kadar hafif bir düşüş göstermesine karşın, bugün yaklaşık yüzde 1.5 oranında düşen Bitcoin de dahil olmak üzere çoğu kriptoda düşüş görüldü.

Ethereum düşüş eğilimi devam ediyor

Ethereum ve XRP yüzde 5 civarında azalma gösterirken, Bitcoin Cash’in düşüş oranı şu an yüzde 3’lerde bulunuyor. Tether ise yedinci sıraya geçmeye oldukça yaklaşırken, haberin yayına hazırlanması sırasında yüzde 0,50 kadar arttı.

Küresel piyasa değeri şu sıralar yılın en düşük seviyesi olan 195 milyar doların biraz üzerinde bulunuyor. Kripto para piyasalarında genel bir ayı piyasası bu şekilde devam ediyor.

Ethereum piyasa değeri düşerken bir çok kripto parada değer kaybı derinleşmiş durumda

Piyasa yatırımcıları ise nerede dibin görüleceği konusunda meraklı bir bekleyiş içindeler. Bununla beraber bazı kripto paralar şimdiden yüzde 90, yüzde 95 ve hatta yüzde 99 oranında değer kayıpları yaşadı. Örneğin Tron ile tüm zamanların en yüksek değerinden yüzde 93 oranında düşüş gösterdi. Bitcoin yaklaşık yüzde 70 oranında azalırken,  Ethereum yaklaşık 130 milyar dolardan 20 milyar dolara piyasa değerine düşerek dokuz aylık süre zarfında yüzde 85 düşüş gösterdi.

Ether madenciliğinin durma noktasına geldiği söyleniyor

Bu durum Ether tokeninin en kötü ve en uzun ayı piyasası yaşamasına neden oluyor. Piyasada Ether’in daha ne kadar değer kaybedeceğine dair sorular ise cevapsız kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, Ethereum madenciliği ile ilgili bir gösterge, Ether madenciliğinin artık kârlı olmadığını da göstererek başka bir tehlikeye işaret ediyor.

Bir Ether madencisi geçtiğimiz günlerde, tek başına enerji maliyetlerinin, ETH başına yaklaşık 152 doları bulduğunu ve toplam maliyetin mevcut fiyat seviyesi olan 190 dolara oldukça yaklaştığını belirtti.

Diğer bir gösterge, işlem seviyeleri veya şebeke kullanımı ile fiyat arasındaki farka işaret ediyor. Bu ikisi birbiriyle ilişkili. Ancak son zamanlarda şebeke kullanım seviyeleri bir dereceye kadar sabit kalırken, fiyat düşüşüne devam eden bir kopma meydana geldi.

trustnodes

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin