Vitalik Buterin’in tepki çeken bağışından sonra yeni adım geldi

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Putin’i uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’yla Ukrayna arasındaki askeri gerilim tırmanırken, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Kremlin’i uyaran rusça bir tweet attı.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Ukrayna konusunda uyardı. Vitalik’in mesajı, devasa bir Rus askeri kuvveti Ukrayna’yı üç taraftan kuşatırken ve diplomatik çabaların sonuç vermediği bir dönemde geldi.

Rus göçmeni ailesi tarafından Amerika’nın Toronto eyaletinde büyüyen Buterin, cuma sabahı ana dilini kullanarak bir istilanın hem ülkelere hem de bir bütün olarak insanlığa zarar vereceğini söyledi. Vitalik, savaştan kaçınma seçiminin tamamen Putin ve Kremlin’e ait olduğunu da sözlerine ekledi. İşte o tweet:

Vitalik Buterin 2017’de Putin’le görüşmüştü

Bu, Buterin’in Putin ile ilk etkileşimi değil. 2017 yılında, ebeveynlerinin ülkesinde Ethereum’u tanıtmak için daha geniş bir çabanın parçası olarak Rusya Devlet Başkanı ile kısa süreliğine bir araya geldi. Bu buluşma, Rusya’nın Tataristan bölgesinin uzun bir turunu içeriyordu.

Daha yakın zamanlarda, Vitalik’in açık sözlü babası Dmitry, geçen yıl Decrypt ile yaptığı röportajda Rusya Devlet Başkanını bir KGB katili olarak nitelendirerek Putin rejimine yönelik eleştirilerini artırdı. Hem Vitalik hem de babası, Ethereum’a olan tutkularını kısmen demokrasi, merkeziyetsizlik ve özgürlüğü teşvik etme arzusundan kaynaklandığını açıkladılar.

Bir zamanlar edebiyat, fizik, satranç ve bale alanındaki başarılarıyla ön plana çıkan Rusya son dönemde totaliterlik ile ilişkilendiriliyor. Vitalik Buterin, tweet’inde Kremlin sarayının Twitter hesabını @KremlinRusya olarak etiketledi. Hesap henüz Ethereum kurucusuna cevap vermedi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin