Ethereum Kasım ayında 5.000 doları görebilecek mi? Bu özellik sayesinde mümkün olabilir
Ethereum Kasım ayında 5.000 doları görebilecek mi? Bu özellik sayesinde mümkün olabilir

Ethereum Kasım ayında 5.000 doları görebilecek mi? Bu özellik sayesinde mümkün olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Blockchain’inde EIP-1559’un uygulanmasından bu yana yaklaşık 3,8 milyar dolar değerinde Ether (800.000 ETH’den fazla) yakıldığı öğrenildi. Bu yakım işleminin ETH rallisine katkıda bulunduğu düşünülüyor.

Ethereum yakma hacmi 3,8 milyar doları aştı

Ağustos 2021’de, Londra Hardfork olarak da adlandırılan EIP-1559, tüm Ethereum işlemleri için işlem ücretinin bir kısmını yakma özelliğini tanıttı. EIP-1559, Ethereum’daki işlem ücretlerinin oynaklığını dengelemek için tanıtıldı. Ayrıca ETH’ye deflasyonist bir mekanizma da ekledi.

Uygulamadan bu yana ve ağdaki tüm faaliyetler için en son verilere göre 800.000’den fazla ETH yakıldı. Bu, arzdan yaklaşık 3,8 milyar dolar değerinde ETH çıkarıldığı anlamına geliyor. Ayrıca, bu belirli metriği izleyen bir web sitesi olan ultrason.money’e göre, sadece son 24 saat içinde 9909 ETH (veya yaklaşık 47 milyon dolar) yakıldı.

İkinci en büyük kripto para birimi olan ETH, merkezsiz finansta (DeFi) kilitlenen değerin çoğunluğunu destekleyen Ethereum’daki tüm işlemler için ödeme yapmak adına kullanılan yerel token olarak işlem görüyor. Kurucusu Vitalik Buterin’e göre, sürekli işlem ücreti yakımı ve yüzlerce dApp’de ETH’ye olan yüksek talep, varlığın iyi bir değer deposu veya “ultrason para” haline geldiği argümanını destekliyor.

Ralli sürecek mi?

EIP-1559 uygulaması, son birkaç aydaki ETH rallisi için de önemli bir katalizör haline geldi. Özellikle kripto varlığı Ekim ayının başından bu yana yaklaşık %59 arttı ve şu anda tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 4.740 dolardan işlem görüyor. Yukarı yönlü hareket devam ederse ETH Kasım ayında 5.000 dolarlık dönüm noktası hedefini geçebilir.

Ancak Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için halen uzun bir yolu var. Ethereum’daki yüksek ücretler ve yavaş işlemlerin kullanıcı deneyimini engellediği biliniyor. Bu sorunların Binance Smart Chain, Solana, Fantom ve Cosmos gibi diğer Katman 1 Blockchain’lerin yükselişine ve benimsenmesine katkıda bulunduğu ifade ediliyor. Birkaç Katman 2 çözümü, yüksek işlem ücretlerini azalttığı için önemli ölçüde benimsenmiş durumda.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin