Son düşüşle beraber Ethereum için alım fırsatı mı doğdu? Analist açıkladı
Son düşüşle beraber Ethereum için alım fırsatı mı doğdu? Analist açıkladı

Ethereum işlem ücretleri rekor kırdı: Artış devam edecek mi? Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum işlem ücretleri, son haftalarda ağdaki blok alan talebinin hızla artması nedeniyle benzeri görülmemiş bir büyüme gördü. Ethereum blok zincirinde işlem yapmak için kullanıcılar tarafından ödenen günlük ücretler, 2017’nin sonlarında ve 2018’in başlarındaki ICO çılgınlığının zirvesinde görülenin neredeyse iki katına ulaştı.

Ethereum işlem ücretleri DeFi önderliğinde rekordan rekora koşuyor

Neredeyse tüm DeFi tokenleri ERC-20 olduğundan, Uniswap gibi platformlarda tokenler arasında işlem yapan kullanıcılar blok alanı için rekabet ediyor ve böylece ücretleri daha yüksek hale getiriyor.

DeFi sektörünün muazzam büyümesi herhangi bir duraksama belirtisi göstermediğinden, bu eğilimin yakında duracağı da düşünülmüyor. Devam eden kripto piyasası yükselişinin de ilk olarak DeFi sektöründeki tokenlerin parabolik büyüme görmesiyle başladığını ifade etmek gerekiyor.

Bu durum önce Ethereum’un, sonra da Bitcoin’in büyümesine de şüphesiz katkıda bulundu. Tüm kripto piyasası artık sağlam bir boğa eğiliminde. Özellikle DeFi kategorisine giren dijital varlıklar için bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ücretler ICO çılgınlığı döneminin bile iki katına ulaştı

Yatırımcılar, DeFi platformların sergilediği güçten etkilendikçe yatırımlarını buraya kaydırdı ve Ethereum blok zincirindeki işlemleri tamamlamak için gereken ücretler de yeni zirvelere yükseldi. Arcane Research’ün yakın tarihli bir raporuna göre, günlük ETH ücretleri artık birkaç yıl önceki ICO çılgınlığı sırasında olduklarının neredeyse iki katı seviyesine ulaştı.

 Günlük Ethereum işlem ücretleri, geçen hafta 8,1 milyon doları aştı. Ücretler 19 günde 4 kat yükseldi. Ocak 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden ise %66 daha yüksek bir noktaya gelindi. Ancak o zamanlar ETH fiyatı 1300 doların üzerindeydi ATH yapmak üzereydi.

Uniswap’ta token ticareti yapmak için farklı ERC-20 tokenleri arasında geçiş yapan kullanıcılar veya çeşitli protokollerdeki yield farming imkanları, bu benzeri görülmemiş ETH ücretlerinin arkasındaki ana faktör olarak göze çarpıyor. Bununla birlikte, Tether ihracının artması da buna katkıda bulunan bir başka faktör.

ETH 2.0 gelmediği sürece işlem ücretleri artmayı sürdürebilir

DeFi sektörünün mevcut boyutuna bakarken, artan benimsemenin, ETH 2.0 gibi bir blok zinciri yükseltmesi uygulanana kadar Ethereum ücretlerini yükseltmeye devam edebileceği düşünülüyor.

DeFi sektörünün toplam piyasa değeri 13,7 milyar dolar seviyesinde. Bu sayı sadece bir hafta öncesine göre yüzde 28 daha yüksek.

 

Chainlink’i çıkardığımızda mevcut piyasa değeri 8 milyar doların altına düşüyor. Bu nedenle, pazarın bu parçası halen büyük bir büyüme alanına sahip. Bu da Ethereum işlem ücretlerinin önümüzdeki aylarda artmaya devam edebileceği anlamına geliyor.

Bu arada milyon dolarlık bir Bitcoin balınası, izlenmesi gereken iki altcoin’i paylaştı. Detaylar buradaki haberimizde.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin