featured

Ethereum için tehlike hâlâ devam ediyor! Hangi durumda 1,000 dolara düşebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merge güncellemesinin ardından kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum fiyatı ağır bir darbe aldı. Kripto yatırımcıları, Ethereum’un Proof-of-Stake konsensüsüne geçmesinden sonra fiyatların yükseliş trendinde devam etmesini bekliyorlardı. Bununla birlikte yatırımcılar, Merge heyecanını yakalamak için pozisyonlarını tasfiye ederken ETH fiyatı bir darbe aldı.

Gözde altcoin’in fiyatı şu anda 1,250 dolar civarında işlem görüyor. Ancak daha fazla çökme riski hâlâ devam ediyor. Peki ETH, ne gerçekleşirse 1,000 dolara gerileyebilir?

Ethereum nedir?

İlk akıllı sözleşmeler, Ethereum sayesinde blockchain ağında tanıtıldı. 2015 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri Bitcoin’den sonra ikinci en büyük kripto para birimi olarak piyasada yer alıyor. ETH,  Ethereum ağının yerel token’ıdır.

Ethereum, blockchain üzerinde merkezi olmayan uygulamaların geliştirilebileceği Akıllı Sözleşmelerin icadıyla kendini kurmayı başardı. Ekosistem, son yıllarda çok büyük bir büyüme yaşadı. DeFi ve NFT endüstrilerindeki baskın blockchain Ethereum’dur. Ağın önceki fikir birliği yöntemi Proof-of-Work idi. Ancak yakın zaman önce Merge güncellemesinin ardından Proof-of-Stake’e geçiş yaptı.

2022’de %65’ten fazla düşüş yaşandı

Yılın başında, ETH fiyatı 3,800 dolar civarındaydı. Ancak fiyatlar düşmeye devam etti ve bunun sonucunda 1,000 dolarlık psikolojik fiyata yaklaşıldı. Kısa bir kaç gün için fiyatlar daha da düştü ve 860 dolar ile en düşük seviyeye gerilendi. Bununla birlikte ETH, Merge güncellemesinin heyecanı sayesinde yükselmeyi başardı. Bunun sonucunda da 2,000 dolara giden yolda %100’lük bir getiri sağladı.

Ethereum grafik

Merge güncellemesinin sona ermesinin ardından fiyatlar yükseliş trendinin devamını göstermedi. Yatırımcılar, altcoin’i kârlarını realize etmek için sattılar. Böylece fiyatta düşüş yaşandı ve mevcut 1,250 dolara geri dönüldü.

Fiyat 1,000 dolara düşebilir mi?

Genel kripto piyasasının görünümü şu anda düşüş eğiliminde. En gözde altcoin’in fiyatı şu anda 1,250 dolarda bulunan çok güçlü bir destek noktasına işlem görüyor. Bu destek noktası aşağı yönlü kırılırsa, fiyat daha da düşecektir. ETH için bir sonraki hedef, 1,000 dolarlık psikolojik fiyatta bulunuyor.

Bununla birlikte, ETH bu seviyeden toparlanmayı başarırsa, 1,430 dolarda bulunan direnç noktasına doğru harekete başlayabilir. Ancak şimdilik, genel olarak kripto piyasasının durumuna bakıldığında düşüş ihtimali daha olası görünüyor.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin