Ethereum için yılın en iyi günü: Ancak bir anormallik var
Ethereum için yılın en iyi günü: Ancak bir anormallik var

Ethereum helal mi? Tanınmış Müslüman alimler cevapladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tanınmış Müslüman alimler ve finans danışmanları Ethereum helal mi? sorusunu yanıtladı. Amanie, İslam şeriat yasalarına göre Ethereum’u helal olarak gördüklerine dair bir bildiri yayınladı. Müslüman alıcılar için oluşan bu yeni koşul, Ethereum’a olan ek talebi teşvik edebilir.

Ethereum’un şeriat yasalarına uyumu bir süredir düşünülüyor. Ethereum Vakfı’nın Amerikalı programcısı ve özel ürün müdürü Virgil Griffith, ilk olarak Ekim 2017’de bu soru işaretini araştırmaya başlamıştı.

Bir finansal varlığın helal olup olmadığı nasıl belirleniyor?

Umman merkezli Amanie İslami Finans ve Şeriat Danışmanlığı tarafından hazırlanan bir bildiri, Ethereum’un şeriat yasalarına uyduğunu vurguladı.

İslam’da faizden kâr etmek için borç verme süreci haram veya günah olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte, emlak veya altın gibi fiziksel olarak desteklenmiş bir varlık üzerinden kâr elde etmek şeriat yasalarına uygun.

Çoğu kripto para birimi haram olarak kabul ediliyor zira fiziksel bir varlık tarafından desteklenmeyebiliyorlar. Fakat bazıları SEC tarafından belirtildiği gibi menkul kıymet olduğundan, faiz oranındaki belirsizlik, İslami finans alanlarındakiler arasında da bir heyecan yaratıyor.

Ethereum helal mi?

ETH bir hizmet tokeni olarak faaliyet gösteriyor ve Ethereum’a güç sağlayan bir para birimi olarak işlev görüyor. Ethereum bu özelliği sebebiyle helal olarak kabul ediliyor.

Bununla birlikte Müslüman bilim adamları, protokolde çok sayıda token bulunduğundan, ETH için belirli kullanım durumları hakkındaki düşüncelerini sakladı. Tokenlerin para kazanmak için şirketler için kullanıldığı durumlarda, böyle bir faaliyet İslam’da haram olarak kabul ediliyor.

Analizin daha nüanslı kısmında, yetkililer Ethereum’un çalışma kanıtı ve menfaat kanıtının şeriat ilkelerine uygun olduğuna karar verdiler. Ancak, esrarengiz ödüller almak için tokenleri “kilitleme” eylemi olan riskli kanıt, ETH 2.0 yayınlandığında hâlâ tartışma konusu.

Amanie, İslami finans endüstrisinde hayranlık duyulan bir ses. Her ne kadar görüş kesin olmasa da Müslümanlar arasında ağırlık taşıyor. Ona göre Ethereum helal mi? sorusunun yanıtı kesinlikle evet.

Amanie’ye ETH’nin teknik özelliklerini açıklamaya yardımcı olan Müslüman Blockchain uzmanı Atif Yaqub, şunları söyledi:

Artık inançlı bireyler, bu teknolojinin kullanımına tamamen izin verilebileceğinden şüphe duymaksızın bu alana eğilebilirler.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir