bitcoin fiyatı
Bitcoin fiyatı 10.000 doların altına çekildi... Olası nedenleri ve bir sonraki hamle ne olabilir?

Bitcoin fiyatı 10.000 doların altına çekildi… Olası nedenleri ve bir sonraki hamle ne olabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) bireysel yatırımcıları, düşüş yönlü yoğunlaştılar ya da bu tercihi, pazarı şekillendiren daha büyük oyuncular yaptı. Bitcoin fiyat grafiği daralan formasyona sahipken 10.278 dolarda görülen zirvenin ardından sert satışlar görüldü ve Bitcoin fiyatı, hızlı bir şekilde 10.000 doların altına indi. Bu keskin dönüş 26 Haziran’da 13.800 dolar ile zirve yapan boğa görünümünü de zora sokan bir hareketti.

Kripto Twitter’ın popüler analistleri ise bu keskin dönüş ile ilgili ilginç teorilerini ortaya koymaya başladılar.

Bir piyasa yapıcı balina tarzı büyük çaplı ticaret yapıyor

BitMEX’te 120 milyon dolarlık alım duvarı, gündemdeki geri çekilmeyi tetikleyebilecek ama henüz belirlenmemiş bir anormallik olarak göze çarpıyor. CryptoMonk adlı Twitter kullanıcısı, alım duvarının “portföyünü boşaltmaya çalışan biri” olduğundan şüpheleniyor. Veya daha basit bir ifadeyle, büyük bir satıcı Bitcoin fiyatını korumak için alım duvarını kendi birikimininden boşaltarak attı.

Başka bir teori, alım duvarının bir tüccarın satış tekliflerini karşılamak için fiyatları manipüle ettiğine işaret ediyor. Günün sonunda, katliam, BitMEX’te 144 milyon dolarlık alım pozisyonunun tasfiyesiyle sonuçlandı ve Bitcoin boğaları bir miktar güç kaybetti.

Whale Alert 500 milyon dolarlık BTC transferini takip ediyor

Diğer dikkat çeken bir gelişme ise devasa miktarda Bitcoin transferinin gerçekleşmesi oldu. Twitter’ın kripto para transferlerini takip eden ünlü hesabı Whale Alert, 27 Ağustos tarihinde tarafları bilinmeyen cüzdanlar arasında 8.180 BTC (yaklaşık 82 milyon dolar) transferi raporladı. Bu, son üç gün içindeki üçüncü büyük transferdi.

Sadece bir gün önce 12.000 BTC (124 milyon dolar) ve 24 Ağustos’ta da 33.706 (341 milyon dolar) transfer edilmişti. Büyük kripto işlemleri sektör için normal olmakla birlikte, üç günde Bitcoin’de yarım milyar doların hareket etmesi göze çarpıyor. İşlemlerin daha ayrıntılı analizi yapıldığında bu mega transferlerin tek bir adres içerisinde toplandığını gösteriyor.

Kaynak: WhaleAlert.io

Kripto Twitter ve yatırımcılar artık transferlerin arkasında kimin olabileceğini ve neden bu kadar büyük miktarda Bitcoin’i bir yerde tutmayı tercih ettiklerini merak ediyorlar. Bu transferlerin bir kripto para borsası kaynaklı olması ihtimaller dahilinde veya bir sonraki Bitcoin hareketi için hazırlanan bir balina olabilir.

Bitcoin fiyatı için buradan nasıl bir sonuç çıkarabiliriz?

Bir inceleme yapmak gerekirse, Bollinger bantları , Bitcoin Altın Oran göstergesi ve düşüş yönlü MACD, dünün hareketine dair önemli bilgiler veriyor.

Bitcoin fiyatında görülen aşağı yönlü kırılmaya dair en olumlu yorum, Bitcoin’in (BTC) 9.400 –  9500 dolar bandına tutunabileceği ve bu seviyeden yavaşça 11.500 dolar doğru hareket edebileceği yönünde.

Mevcut Bitcoin fiyat grafiği, oluşan desene ek olarak 9.416 dolar, Bollinger Bandı göstergesinin alt bandına kadar uzanıyor ve BTC’nin üçgen formasyonu içindeki fiyat hareketi, şu an bir önceki dip seviyelerine ulaşmış durumda. Bu duruma işaret eden analistler, bir sonraki hareketin, Bollinger bandının üst çizgisine doğru olabileceğini ön görüyor.

Ancak Bollinger üst bandı bir toparlanma hareketinde 10.400 – 10.600 dolar aralığında bir direnç seviyesi olarak çalışabilir.

Dünkü fiyat hareketinin yükseliş yönlü tatmin edici olmaması, Bitcoin fiyatı, 9.400 doların altını görmesine ve Hacim Profili Görünür Aralığı (VPVR) tarafından gösterilen alım talebindeki eksiklik, BTC’nin% 61,8 seviyesine veya altına düşmesine neden olabilir.

8.000 dolar veya 7.650 dolara düşmek de pek mümkün görünmüyor zira aşırı satım hareketi, alıcıların 8.700 dolar civarında pozisyon almaları ile uyum sağlayabilir.

Bitcoin fiyatı “toparlanma aşamasında” bulunuyor

Philip Swift’in Bitcoin Altın Oran göstergesine geri dönersek, Bitcoin’in toparlanmayı temsil eden yeşil (350DMA x 1,6) hatta biraz daha yaklaştığını görebiliriz.

Önümüzdeki günler ne getirir?

Temmuz ayından bu yana, Bitcoin iki kez 9.100 seviyesini gördü. (17 Temmuz ve 28 Temmuz) ve dijital varlığın bu noktaya tekrar gelmesi de ihtimaller dahilinde

Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım koşullarını gösteriyor ve günlük RSI’nın en son 37.89’un altına düştüğü zaman 29 Ocak ve 7 Şubat tarihleriydi. RSI’nın bu noktaya düşmesi sonrası rotasını tersine çevirip çevirmeyeceğini görmek ilginç olabilir.

Bunun gerçekleşmesinden önce, bir aşırı satım sıçramasının, RSI’nın yönünü 37.89’a doğru geri çevirmeden önce 40.94’e getirmesi mümkündür. Bu işlem, büyük olasılıkla 9.100 – 8.800 dolar arasında gerçekleşebilir.

Philip Swift, FilbFilb ve WillyWoo gibi tecrübeli yatırımcılar ayrıca Bitcoin’i toparlanma zamanı ile ilgili 128 günlük hareketli ortalamaya ve 20 haftalık hareketli ortalamaya dikkat etmeyi öneriyor.

Bitcoin, haftalık 20 MA’ya doğru yavaşça geri çekiliyor. Bu aynı zamanda Bollinger Bandının alt çizgisine denk geliyor.

Kısa vadede, Bitcoin’in daha kararlı bir hareket yapmadan önce 9.300 dolar – 9.100 dolar bölgesini yeniden test etmesi muhtemel görünüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin