featured

Ethereum fiyatında boğa rüzgarları: Yatırımcı güveni artarken ETH yükselişi nereye kadar devam edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) boğaları, son dönemde artan fiyatlarla birlikte piyasadaki konumlarını güçlendirmeye devam ediyor. Fiyatın kısa vadeli ortalamanın altında kalmasına rağmen, mevcut teknik göstergeler boğaların piyasada aktif kalmaya devam ettiklerine işaret ediyor. Son günlerdeki kaydettiği yükselişler ile yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaran ETH, önümüzdeki günlerde de bu trendi devam ettirmek istiyor. 

Gözde altcoin’in fiyatı yükseldikçe yatırımcılar da short pozisyonlardan ziyade long pozisyonları daha fazla tercih etmeye başladı. Bu durum, Ethereum’un sahip olduğu güçlü yükseliş sinyalleri sayesinde güven kazandığının bir kanıtıdır. 

Ethereum fiyatındaki yükseliş sinyalleri

Yapılan son fiyat analizi, Ethereum’un Alıcı Alış Satış Oranında son haftalarda önemli bir aktivite olduğunu gösteriyor. Bu oranın 1 değerinin üzerinde kayda değer yükselişler kaydetmesi, piyasa dinamiklerindeki değişime işaret ediyor. 1’in üzerindeki Alıcı Alış Satış Oranı, boğalar tarafından agresif alımlar yapıldığı anlamına gelir. Bu da alıcıların piyasa emirlerini yerine getirme konusunda inisiyatif aldığını ve sonuç olarak fiyatın yukarı yönde hareket etme eğilimine sahip olduğu söylenebilir.

Bu göstergedeki mevcut yükselişler, ETH fiyatının da yükselmeye başladığı dönemlere denk geliyor. Dolayısıyla satın alma baskısının arttığı görülüyor. Ancak, bu yazının yazıldığı an itibarıyla Alıcı Alış Satış Oranı 1’in altına hafifçe gerilemiş durumda. Bu düşüş, alım baskısının geçici olarak hafiflediğine veya satış aktivitesinde yeni bir artış gerçekleşeceğine işaret ediyor olabilir.

Açık pozisyonlardaki artış umut vadediyor: Boğalar güçleniyor

Ethereum’un Açık Pozisyon analizi, son birkaç günde önemli bir artış gerçekleştiğine işaret ediyor. 9 Temmuz itibariyle bu değer, 12 milyar dolardan 14,2 milyar doların üzerine çıktı. Ayrıca Ethereum’un Fonlama Oranında da keskin bir artış oldu. Fonlama Oranındaki bu artış, genellikle long pozisyonların short pozisyonlara prim ödediğini ve long pozisyonlara sahip olan yatırımcılar arasında yükseliş eğiliminin olduğunu işaret eder.

Ethereum
Ethereum fiyat grafiği

Bu gelişmeler, piyasa aktivitesinin ve alıcılardan gelen nakit girişinin arttığını gösteriyor. Dolayısıyla kripto para piyasasının genel olarak yükseliş eğiliminde işlem görmeye başlaması durumunda ETH fiyatında bir patlama gerçekleşebilir. 

Ethereum son 24 saat içinde %1’den daha az bir yükseliş kaydetti ve gözde altcoin bu yazının yazıldığı sırada 3,436 dolar civarında işlem görüyor. Bu hafif yükseliş, önceki işlem seansında fiyatı 3,425 dolar civarına iten %1’in üzerinde daha önemli bir artışın ardından geldi.

Teknik göstergelerden MACD, piyasa davranışı hakkında daha fazla bilgi sağlıyor. Şu anda MACD göstergesi, sıfırın üzerinde seyrediyor ve bu da genellikle yükseliş eğilimine işaret eder. Ancak gösterge çizgilerinin sıfırın biraz altında olduğunu belirtmekte fayda var. Bu durum, yükseliş eğilimi olmasına rağmen henüz gözde altcoin’in güçlü bir ivme kazanamadığını gösteriyor.

Ethereum fiyatında başlaması beklenen boğa rallisi, şimdiden büyük heyecan yaratıyor. Piyasadaki yükseliş eğiliminin güçlenmesiyle birlikte, yatırımcı güveni de artıyor. ETH fiyatındaki artış ve piyasa dinamiklerindeki değişimler, önümüzdeki dönemde fiyatın yukarı yönlü hareket edeceğine işaret eder. Ancak yatırımcıların herhangi bir büyük işlem yapmadan önce piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketini de yakından takip etmesi önemlidir. 

Portföyünü çeşitlendirmek isteyen ve yenilikçi projeler arayan yatırımcılar, Ethereum ile Pepe Coin’i kusursuza yakın bir şekilde birleştiren yeni meme coin projesi Pepe Unchained’e bir göz atmak isteyebilir. Henüz ön satış aşamasında olan proje, şimdiden büyük ilgi görüyor. Peki, PEPU nedir?

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Pepe Unchained: Ethereum ile Pepe Coin’i birleştiren yeni nesil meme coin

Kripto para piyasasında geleceğin en iyi meme coin’lerinden biri olmaya hazırlanan Pepe Unchained, etkileyici ön satışıyla dikkat çekiyor. Yeni kripto para projeleri arasında öne çıkan Pepe Unchained (PEPU), bir Layer-2 blockchainidir. Projenin ilgi çeken özellikleri arasında; hız, güvenlik ve düşük ücretler bulunuyor. Yeni bir meme coin ekosistemi sunan PEPU, popüler meme coin Pepe’nin gelişmiş versiyonu olarak sadece bir token olmasının çok ötesinde.

Pepe Unchained projesinin yüksek potansiyele sahip olmasının nedenlerinden bir tanesi, ETH ve Pepe Chain arasında hızlı ve düşük ücretli köprüleme yapabiliyor olmasıdır. Bunun yanında işlemleri ETH’den 100 kat daha hızlı gerçekleştiriyor olması da yatırımcıların henüz ön satış aşamasında iken ilgi göstermesinin sebepleri arasında bulunuyor. Özel bir blok gezgini de bulunan PEPU’nun ön satışı 1 Eylül 2024’e kadar devam edecek. Toplam 8 milyar adet PEPU tokenı, ön satış aşamasında düşük fiyatlar ile yatırımcılara sunuldu. Bu yenilikçi meme coin projesinin bir parçası olmak isteyen kullanıcılar PEPU tokenlarını ETH veya USDT aracılığı ile kolayca satın alabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *