featured

Ethereum fiyatı büyük bir yükselişe geçebilir! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum fiyatı, Bitcoin de dahil olmak üzere diğer büyük kripto para birimleriyle birlikte düştü. Ethereum 18 Kasım’da 3.962 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değerine göre ikinci en büyük dijital varlık olan ETH, son düzeltmeden sonra yavaş yavaş toparlanıyor gibi görünüyor. Üç kritik faktör, ETH’nin daha yüksek fiyatları hedeflemeye hazırlanırken dip noktasının 4000 dolarlık psikolojik seviyede işaretlendiğini gösteriyor.

Ethereum fiyatı 8 bin dolara çıkabilir

ETH, 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra kripto para analistleri, 2021’in sonundan önce Ethereum fiyatının iki katına çıkacağına bahse giriyorlar. Küresel yatırım bankası Goldman Sachs, ETH’nin yıl sonuna kadar 8 bin dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs’ın Ethereum fiyatına ilişkin tahmini, ETH’nin enflasyonla tarihsel korelasyonuna dayanıyor. Küresel banka, dijital varlıkların enflasyon kırılmalarına uygun olarak işlem gördüğünü belirtti. Enflasyon kırılması, 2019’dan bu yana nominal bir tahvilin getirisi ile aynı vadedeki enflasyona bağlı tahvilin getirisi arasındaki farktır.

Goldman Sachs, kripto para birimlerinin enflasyon piyasalarını yakından takip ettiğini ve potansiyel olarak döngüsel doğayı “ağ tabanlı bir varlık” olarak yansıttığını da sözlerine ekledi.

Ethereum ağı, iş kanıtı konsensüs mekanizmasından hisse kanıtına geçiş yaparken, tokenin arzı sürekli olarak yakıldı ve kümülatif yanan ETH neredeyse 1 milyona ulaştı.

Şimdiye kadar, Londra hardfork’undan bu yana 947 bin ETH yakıldı ve yakılan ETH yaklaşık 4 milyar dolara ulaştı. Bir Ethereum yükseltmesi olan EIP-1559, bu yılın başlarında yürürlüğe girdi ve dolaşımdaki Ether büyümesini sınırlayan bir “ücret yakma” mekanizması getirdi.

Oanda ticaret platformunda kıdemli piyasa analisti Edward Moya’ya göre, coinlerin basılma hızı düşürüldü, bu da Ether’i daha kıt hale getirecek ve Ethereum fiyatı için yükseliş ivmesini körükleyecek.

Ethereum fiyatı, 18 Kasım’daki düşüşünden sonra toparlandı. Ancak ETH, yüzde 78.6 Fibonacci düzeltme seviyesinde 4 bin 191 dolarda kritik bir direnç bariyeri ile karşı karşıya.

20 Ekim’de boyun çizgisinin üzerinde bir dilimle doğrulanan günlük grafikteki fincan ve kulp modeli geçerli olmaya devam ettiğinden, Ethereum fiyatının genel görünümü yükselişini sürdürüyor. ETH, 3 bin 935 dolarda oturan grafik deseninin kritik boyun çizgisinin üzerinde destek bulmayı başardı.

Günlük zaman dilimindeki Momentum Ters Dönme Göstergesi (MRI), 20 Kasım’da ETH’nin yükselmeye hazır olduğunu gösteren yerel bir dip sinyali oluşturduğu için Ethereum fiyatına göre, 4 bin 000 dolarlık psikolojik seviyenin düşük bir salınım olabileceğini gösteriyor.

Ethereum fiyatı analizi

Ethereum fiyatı grafiği

Yükseliş teknik deseni, boyun çizgisinden 6 bin 363 dolara doğru yüzde 59’luk bir tırmanış olduğunu gösteriyor. Ethereum fiyatı 3 bin 935 doların üzerinde kalmayı başardığı sürece, iyimser hedef radarda kalmaya devam ediyor.

Ethereum, 50 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) ile 4 bin191 dolar ile çakışan yüzde 78.6 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerine çıkmayı başarırsa, ETH için bir sonraki engel 21 günlük SMA’da 4.478 dolar gibi görünüyor. Belirteç daha yüksek bir hareketle devam etmeden önce tüm zamanların en yüksek seviyesi 4.867 dolarda ek bir engel ortaya çıkabilir.

Bununla birlikte, satış siparişlerinde bir artış meydana gelirse, Ethereum fiyatı, MRI’nın destek hattına 3 bin 850 dolara düşmeden önce destek seviyesinin güvenilirliğini test etmek için 3 bin 935 dolara düşebilir.

FXstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin