ETH fiyatı artacak mı? Ethereum için yükselişi işaret eden 10 gösterge
ETH fiyatı artacak mı? Ethereum için yükselişi işaret eden 10 gösterge

Ethereum EVM bir güvenlik açığı barındırıyor: Peki bu kritik mi? Kimleri etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir araştırma şirketi ciddi bir Ethereum EVM (sanal makine) güvenlik açığı buldu. Ancak Ethereum geliştiricileri bunun gerçekten kritik olduğunu kabul etmiyor. ETH/USD paritesi ise hala sıkı bir aralıkta dolanıyor.

Ethereum EVM önemli bir güvenlik açığı barındırıyor

Netta Lab, geçtiğimiz günlerde akıllı sözleşmeleri sonsuza dek GAS ödemeden yürütmeyi sağlayan bir Ethereum sanal makinesi güvenlik açığını yayınladı. Araştırmacılar, hatayı kaydettirme talebi ile Amerikan güvenlik açıkları veri tabanına başvurduklarını belirtti. Netta Lab konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Netta Labs, bilgisayar korsanlarının kullanabileceği bir Ethereum EVM açığını keşfetti. Bu güvenlik açığı, akıllı sözleşmelerin GAS ödenmeden süresiz olarak yürütülmesine neden olabilir.

Sorun go-ethereum gibi ana müşterileri etkilemiyor

Bazı ihtiyatlı kripto para kullanıcıları haberlerin sahte olduğunu düşünürken NEO projesinin CEO’su Da Hongfei bu bilgiyi doğruladı. Da Hongfei konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Güvenlikle ilgili olarak CEO’yla kısaca görüştüm. Oldukça ciddi görünüyor. Ekibinden de NEO EVM’yi kontrol etmesini rica ediyorum.

Bu arada, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, güvenlik açığının 9 gün önce GitHub’da ortaya çıkan sanal makinenin Python sürümü için geçerli olduğunu açıkladı. Bu sorunun, go-ethereum gibi ana müşterileri etkilemediği anlamına gelir. Ethereum ağı, 16 Ocak 2019’da yapılması planlanan  Constantinople,  olarak bilinen büyük bir güncelleme için hazırlanıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin