Ethereum (ETH) için yeni ölçekleme çözümü
Ethereum (ETH) için yeni ölçekleme çözümü

Ethereum (ETH) için saniyede 17.000 işlem mümkün olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eylül ayında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) Blockchain’inin gizlilik odaklı kripto para Zcash’in teknolojisi Zk-snarks’ı kullanarak saniyede 500 işleme kadar ölçeklenebileceğini söyledi.

Ethereum (ETH) için yeni ölçekleme çözümü

Bu hafta Ethereum araştırmacıları Barry Whitehat, Alex Gluchowski, Harry Yondon Fu ve Philippe Castonguay, Ethereum’un kapasitesini saniyede 17.000 işleme ölçeklendirebilecek snark temelli bir yan zincir çözümü sundu ve bu da onu Visa’nın işlem kapasitesine yaklaştıracak.

Plasma’ya benzer şekilde snark temelli yan zincir, kullanıcıların Ethereum ana ağı dışında ETH ve token transfer işlemi yapabilmesine olanak tanıyan bir zincir dışı çözüm. Zincir dışı işlem özelliği sayesinde ağdaki kullanıcılar, saniyede on binlerce işlemi gönderebilir ve alabilir.

Ethereum’un işleme kapasitesi, gelecekte milyonlarca kullanıcıya sahip olacak

Zk-snarks, snark temelli yan zincir, Plasma ve Sharding, Ethereum’un açık kaynak geliştirici topluluğu tarafından geliştirilen birçok ölçekleme çözümünden bazıları. Ancak daha önce Buterin, Plasma ve Sharding’in Ethereum’un saniyede milyonlarca işlem yapabildiği bir sinerji yaratabileceğini söyledi.

Şu anda, Ethereum’un işleme kapasitesi, gelecekte milyonlarca kullanıcıya sahip olacak merkezi olmayan uygulamaları yönetme gücüne sahip değil. Gelecek yıllarda, Ethereum tüm bu çözümleri test etmeye ve uygulamaya devam edecek ve ağı kademeli olarak ölçeklendirmeye devam edecek. Tüm Blockchain ekosistemi daha fazla kabul edildiğinden ölçeklenebilirlik gelişecek.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin