featured

Ethereum (ETH) grafiği endişe yaratıyor: 2,000 dolar seviyesinin altına düşme riski var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un günlük grafiğindeki çift tepe oluşumu, ETH fiyatının uzun süreli bir düzeltme riskiyle karşı karşıya olduğuna işaret ediyor.

Yaklaşık bir aydır, Ethereum (ETH) 2,400 dolar ve 2,137 dolar seviyelerinin oluşturduğu aralıkta işlem görüyordu. 28 Aralık tarihinde günlük grafik, yüksek arz baskısının varlığını yansıtan bu genel direnç noktasında uzun fitilli bir ret mumu oluşturdu. Kripto piyasasındaki mevcut belirsizliğiyle uyumlu bu satış baskısı, ETH fiyatının ikili tepe modeli geliştirebileceği için potansiyel bir düzeltme olasılığına işaret ediyor.

Ayıların piyasaya geri dönmesinin ardından yatırımcıların aklına tek bir soruyu getirdi: ETH fiyatı yeniden 1,850 dolar seviyesine geri mi dönüyor?

Grafikteki çift tepe modeli, fiyatın %20 oranında bir düşüş yaşama riski olduğu anlamına gelmektedir.  Günlük RSI eğimindeki daha düşük bir yüksek formasyon, zayıflayan yükseliş momentumunu yansıtmaktadır.

Ethereum için gün içi işlem hacmi 12,3 milyar dolar. Bu da %23 oranında bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Son üç hafta içinde ETH fiyatı 2,400 dolarda bulunan direnç noktasından iki kez geri dönüş gösterdi. Bu da satıcıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savundukları anlamına gelmektedir. Günlük zaman dilimi grafiğine bakıldığında bu reddedilme, ‘çift tepe’ adı verilen düşüş yönlü bir dönüş formasyonunun oluşumu olarak görülüyor.

Son 48 saat içinde ETH fiyatı ayıların kontörlünde işlem gördü ve %3,55 oranında bir düşüş kaydetti. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 2,303 dolar civarında işlem görüyor. Satış hareketlerinin devam etmesi durumunda kripto para biriminin fiyatı, son iki aydır dinamik destek görevi gören yükselen trend çizgisinin altına kırılmayı deneyecek.

Bu kırılma, esnek baskıyı hızlandıracak ve satıcıları 2,135 dolarlık boyun çizgisi direncine meydan okumaya teşvik edecek. Eğer Ethereum’un fiyatı bu seviyenin altına düşerse, satıcılar yeni bir düşüş hareketi başlatacaktır. Bu durumda ETH fiyatını %13,5 oranında bir düşüş yaşayarak 1,850 dolar seviyesine gerileyebilir.

Popüler analistten Ethereum (ETH) analizi:

Mevcut piyasa düzeltmesi ve düşüş eğilimi modeli Ethereum fiyatının aşağı yönlü harekete devam edeceğine işaret ederken, kripto para alıcıları 2,135 dolar seviyesinde bir giriş fırsatı yakalayabilirler.  50 günlük EMA seviyesine yakın hizalanan bu boyun çizgisi destek noktası, güçlü bir talep alanı yaratıyor.

Buna ek olarak, ünlü kripto analisti JacobCanfield, X-platformunda paylaştığı son gönderide ETH fiyatının 2,124 dolar seviyesinde bulunan destek noktasını başarıyla yeniden test ettiğini ve bunun 3,583 dolar seviyesine doğru bir ralliyi tetiklemek için uygun bir fırlatma rampası görevi görebileceğini düşündüğünü ekledi.

Ethereum ETHA

Dolayısıyla, teknik göstergelerin de uyumlu olması durumunda 2,135 dolar ile 2,124 dolar seviyeleri arasında bulunan bölge uygun bir birikim noktası olacaktır. Ethereum, bu seviyelerden bir yükseliş başlatabilirse düşüş tezini geçersiz kılmayı başaracaktır.

Günlük grafikteki RSI eğimindeki düşüş eğilimi, fiyat düzeltmesi olasılığını artırıyor. Ancak, yükselen günlük EMA’lar (20, 50, 100 ve 200) genel eğilimin yükselişe devam ettiğine işaret ediyor.

Kripto para piyasası doğası gereği yüksek volatiliteye sahiptir ve bu yüzden her an her şey olabilir. Dolayısıyla yüksek riske sahip olan bu yatırım şeklinde, yatırımcılar sadece kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla işlem yapmalıdır. Ayrıca zamanlama da kritik bir öneme sahiptir. Yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Kripto piyasasında alternatif bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının dikkat çeken yeni oyuncularından biri olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine kreatif bir alternatif sunarak öne çıkıyor.

Meme Kombat

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek yetersiz kalır, çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getiren etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçebilir ve bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabilirler. Sadece oyunun tadını çıkarmakla kalmayıp aynı zamanda token kazanma fırsatı da elde ediyorlar. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları aşan bir adım atarak kripto para dünyasını eğlence dolu bir maceraya dönüştürüyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Ethereum tabanlı Meme Kombat, token sahiplerine $MK stake ederek %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor.

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahiptir ve bunun yarısı, yani 6 milyonu ön satışa sunulmuştur. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde belirlenen üst limit ise 10 milyon dolardır.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumdadır. Geri kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10’u topluluk ödüllerinde kullanılacaktır.

Eğer siz de bu yenilikçi projenin bir parçası olmak isterseniz henüz ön satış aşamasında iken katılabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin