featured

Ethereum (ETH) fiyatı kararsız: Boğalar ile ayılar arasındaki savaşın galibi kim olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum (ETH), 11 Eylül’de 1,577 dolarda bulunan destek noktasını kaybetti. Böyle bir hareket genellikle düşüş eğiliminin devam edeceğine işaret eder. Ancak son zamanlarda kripto piyasasında satın alma baskılarının artmasıyla birlikte satıcılar kendilerini hazırlıksız yakalanmış buldular.

Günlük grafikte, daha düşük fiyatların reddedilmesi sebebiyle geri dönüş işaretleri belirginleşti. Bu ivme, ETH fiyatını geçtiğimiz hafta yaklaşık %6,5 oranında artırarak şu anki işlem fiyatı olan 1,631 dolara yükseltmişti. Yaygın olarak ‘ayı tuzağı’ olarak adlandırılan bu tür durumlar, artan satın alma baskılarının habercisi olabilir. Sonuç olarak bu hareket, alıcıların sürdürülebilir bir toparlanma sağlamasına yardımcı olabilir.

Ethereum (ETH) fiyatı 1,600 doların altına düşebilir mi?

ETH fiyatı, düşen direnç trend çizgisinde yoğun arz baskısına tanık olabilir. 100 ve 200 günlük EMA arasındaki düşüş yönlü geçiş, mevcut düşüş trendinin devamını destekleyebilir.

Ethereum

Ethereum için gün içi işlem hacmi 2,6 milyar dolardır. Bu da %34’lük bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

ETH fiyatı son 24 saat içinde %0,22 oranında küçük bir geri çekilme yaşadı ve hâkim olan rahatlama rallisini hafif bir şekilde yavaşlattı. Bununla birlikte, devam eden yükseliş için yeterli direnç gösterilebilirse gözde altcoin’in fiyatı %2’lik bir artış kaydedebilir.

Aşağı yönlü trend çizgisi, devam eden düzeltme trendinin işaretlerini taşıyor. Ayrıca bu trend çizgisi, son iki ayda alıcıların ilerlemelerini iki kez geri püskürterek gücünü kanıtladı. Yatırımcılar bu önemli kavşakta artan satış baskılarıyla karşılaşırsa, Ethereum fiyatının geri adım atarak 1,468 dolara doğru %10’luk bir düşüş yaşayacağını görebiliriz.

Bununla birlikte yukarıda belirtilen destek noktası, gözde altcoin’in Haziran 2022’den bu yana yükseliş yolculuğunu destekleyen kritik bir seviyedir. Bu destek noktası, potansiyel satış baskılarına dayanabilirse, piyasadaki düşüşleri izleyen potansiyel yatırımcılar için cazip bir giriş noktası olabilir.

BTC vs ETH

Geçtiğimiz altı ay boyunca Bitcoin fiyatını Ethereum ile karşılaştırdığımızda, ETH fiyatının Eylül ayının ikinci haftasında daha keskin bir düşüş yaşadığını görebiliriz. Bu düşüş aynı zamanda 1,630 dolarda bulunan son düşük desteğin de kaybedilmesine sebep oldu.

BTC vs ETH

Buna karşılık Bitcoin, alıcıların fiyatı son düşük seviye olan 24,840 doların üzerinde tutmasıyla toparlanma yörüngesini daha etkili bir şekilde sürdürdü.

Ethereum için teknik göstergeler de karmaşık. Azalan trend çizgisiyle eş zamanlı çalışan 50 günlük EMA, bu sınırın sunduğu direnci güçlendiriyor. Ayrıca, günlük RSI eğiminin %40 seviyesini aşan yukarı yönlü gidişatı, alıcıların mevcut trend çizgisini kırma konusunda yoğun çaba gösterdiği anlamına geliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin