featured

Ethereum (ETH) fiyatı engelleri aşıyor: 3,000 dolarlık hedef beklenenden daha yakın olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), teknik göstergelere göre yeni bir fiyat rallisine hazırlanıyor olabilir. Fiyatın %50 geri çekilme seviyesinden bir kırılma yaşaması durumunda, sürdürülebilir büyüme için satın alma baskısı hızlanacaktır.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve daha fazla yatırımcı çeken bir sektördür. Doğası gereği çok değişken bir yapıya sahiptir ve doğru zamanlama kritik öneme sahiptir. Şu anda ETH satın almak için doğru bir zaman olup olmadığını merak eden yatırımcılar, 2024 yılında yeni çıkan yüksek potansiyelli projelere de bir göz atmak isteyebilir. Bunlardan bir tanesi de bulut madenciliğine yepyeni bir soluk getiren Bitcoin Minetrix projesidir.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX): Bulut madenciliğinde devrim niteliğinde bir adım

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasına soluk getirerek, bulut madenciliği konseptine eşsiz bir bakış açısı sunuyor ve yatırımcıların deneyimini basitleştiriyor. Platform, sadece mükemmel bir kripto para ön satış deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara güvenli bir yol açıyor. Bu token’lar, Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşen yüksek güvenlik standartlarına sahip. BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara esneklik sunar.

Bu proje, geleneksel madencilik süreçlerinden kaçınarak Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanma imkanı sunuyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. Ön satışın sonuna ulaşmak için 32 milyon dolarlık bir hedef belirlenmiş durumda ve projeye olan ilgi oldukça büyük. İlk 24 saat içinde 106 bin dolarlık bir giriş yapıldı, bu da hedefe ulaşma olasılığının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

$BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Bitcoin Minetrix, bu yeni ve gelecek vadeden projenin erken dönemde bir parçası olmak isteyen herkesi ön satışa katılmaya davet ediyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Ethereum (ETH) fiyat analizi:

Grayscale’in GBTC çıkışı yavaşladıktan sonra genel piyasa satış baskısında bir azalma gördü ve kripto para birimlerinde bir rahatlama rallisine yol açtı. Piyasa dinamiklerindeki bu değişiklik, artan satın alma ilgisiyle birleştiğinde, Ethereum fiyatının Ocak ayının sonlarında 2,170 dolarda bulunan destek noktasından toparlanmasını sağladı.

Son iki hafta içinde gözde altcoin’in fiyatı %6 oranında bir artış kaydederek 2,300 dolar seviyesine yükseldi. Ethereum’un Dencun yükseltmesinin istikrarlı bir hızla ilerlemesiyle birlikte, kripto para biriminin fiyatının daha sürdürülebilir bir toparlanmayla bir geri dönüş rallisi yapması oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Son yükselişin ardından belirlenen destek noktası, ETH fiyatının 2,700 dolar seviyesine yükselmesi için sağlam bir zemin oluşturuyor olabilir. Şu anda Korku ve Açgözlülük endeksinin %55 olması piyasa duyarlılığının nötr kaldığını gösteriyor. Bu yüzden 2,390 dolarda bulunan arz baskısı önümüzdeki hafta ETH fiyatının yatay hareket etmesine neden olabilir.

Etherem için gün içi işlem hacmi 5,09 milyar dolar olarak ölçüldü. Bu da %34 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Ethereum ETH fiyat tahmini

ETH fiyat düzeltmesi, talep baskısında %50 geri çekilme seviyesinin üzerinde olan aylık grafikteki 2,170 dolarlık destek noktasından bir artış gerçekleştirmesi ile kesintiye uğradı. Bu sağlıklı geri çekilme ve iyileşen piyasa hissiyatı, bu hafta 2,390 dolara doğru olumlu bir dönüşü tetikledi. Boğaların piyasaya yeniden döndüğünü gösteren bu olay, yatırımcıların güveninin de geri gelmesine olanak sağladı.

Bu artış sırasında, merakla beklenen Dencun yükseltmesi Sepolia test ağına yerleştirildi. Bu hard fork, Ethereum kullanıcıları için ölçeklenebilirliği artırmak ve işlem ücretlerini düşürmek için tasarlanmış bir özellik olan “proto-danksharding”i tanıtıyor.

Tamamen uygulandığında Dencun yükseltmesi, Ethereum ağını önemli ölçüde güçlendirecek ve potansiyel olarak saniyede 100,000’den fazla işlemi destekleyecek. Dencun’un ETH ana ağında yayına girmesinden önceki son test aşaması, 7 Şubat 2024 için belirlenen Holesky test ağıdır.

Fiyattaki bu temel büyüme, ETH fiyatındaki doğal büyümeyi desteklemeli ve boğaları piyasaya kesin olarak geri döndürmelidir. Bu nedenle, alıcıların toparlanma konusunda daha iyi bir kanaate sahip olmaları için, 2,390 dolarda bulunan temel direnç noktasını ve 2,410 dolardaki %50 geri çekilme seviyesini başarılı bir şekilde kırmaları gerekiyor.

Patlama sonrası başlayacak olan ralli, gözde altcoin’in fiyatını %10’un üzerinde artırarak 2,700 dolarlık son zirveyi yeniden test etmesine olanak sağlayabilir.  Bu seviye, alıcıların 3,000 dolarlık kritik seviyeyi geri kazanmasından önceki bir sonraki önemli engel olarak duruyor. Sonuç olarak, Ethereum’un kripto para piyasasındaki yüksek potansiyelli coinlerden bir tanesi olduğu söylenebilir.

ETH için teknik göstergeler karmaşık bir okumaya sahip olsa da, analistlerin genel olarak olumlu bir hissiyata sahip oldukları söylenebilir. 100 günlük EMA eğimi, küçük geri çekilmeler sırasında ETH için güçlü bir dinamik destek görevi görmeye devam ediyor. Ancak, düşüş geçiş durumundaki VI+ ve VI, düzeltme eğiliminin hâlâ aktif olduğunu yansıtır.

Yine de, yatırımcılar kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden yüksek risk içerdiğini unutmamalıdır. Her an her şeyin değişebileceği bir piyasada, yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla işlem yapmalılar. Ayrıca, Ethereum’un piyasa lideri olan Bitcoin ile yüksek korelasyona sahip olduğunu akılda tutmalı ve herhangi bir yatırım yapmadan önce onun da fiyat hareketlerini yakından takip etmelisiniz.

Bitcoin Minetrix hakkında daha fazla bilgi için:

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin