ERC-1155 standardı, oyun geliştirmek için tasarlandı
ERC-1155 standardı, oyun geliştirmek için tasarlandı

Ethereum (ETH) Blockchain’indeki tokenler için ERC-1155 standartı geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Enjin.com’un kurucu ortağı ve teknik direktörü olan Witek Radomski, Ethereum (ETH) Blockchain’indeki tokenler için ERC-1155 olarak bilinen yeni bir standart oluşturdu. ERC-1155 standartı, Blockchain’deki video oyun öğeleri adına token tanımlamak için kullanılacak.

ENJ isimli token CoinMarketCap’ta 163. sırada yer alıyor

Özellikle Enjin, kullanıcıların oyun öğelerini temsil etmek için birleştirilemeyen ve olmayan tokenler için destekle, Blockchain video oyunları oluşturmasına olanak tanıyan bir hizmet. ENJ isimli token, 0,05 dolar değerinde ve CoinMarketCap’ta 163. sırada yer alıyor.

ERC-1155 token standardı, hafif bir iyileştirme ile token oluşturulmasına izin verir. Maddeler, her bir kodun kendisi için yeni bir sözleşme tanımlamak zorunda olduğu önceki standartların aksine bir sözleşmede saklanır. Sözleşme, içerdiği tokenleri başkalarından ayırmak için gereken minimum veri miktarını içerir.

ERC-1155 tokenleri yalnızca 2 adımda değiştirilebilir

Yeni token standardı, tokenler arasında daha kolay atomik takaslara da izin verir. Radomski’nin de belirttiği üzere önceki standartlarda kurulan iki token arasındaki değişim 4 adımda gerektirecek. Bunun nedeni, her bir tokenin değiştirilmesi için gerekli ek onay adımı.

ERC-1155 tokenleri yalnızca 2 adımda değiştirilebilir. Çünkü her biri için birden çok adımın aksine yalnızca bir onay adımı vardır. Aynı zamanda kullanıcıların Blockchain’deki bir ya da daha fazla alıcıya herhangi bir sayıda öğeyi tek bir işlemde göndermesine izin verebilir, bu da gas maliyetlerini ve tıkanıklığı azaltır.

ERC-1155 standartı fungible maddelerin oluşturulmasına izin veriyor

Üstelik, bu standart, fungible ve non-fungible maddelerin oluşturulmasına izin veriyor. Fungibility, söz konusu ürünün bireysel ünitelerinin birbiriyle değiştirilebildiği bir malın mülkiyetidir. Video oyunları, bu türden varlıkların her ikisine de sahip, mühimmat, sağlık kitleri ve bu türden diğer varlıklar, eritilemez ve zırh, silah ve diğer öğeler de çözülemez. Radomski konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Belli bir silahın her kopyasına benzersiz tarih ve kimlik eklemeniz gerektiğinde, bunlar çözülemez öğeler olarak tasarlanacak. ERC-20, fungibles ile sınırlı ve ERC-721 ise ürünlerin tek tek kopyaları ile yapılan sözleşmelerle sınırlı. İki token türü çok uyumlu veya karıştırılamaz.

ERC-1155 standardı, oyun geliştirmek için tasarlandı

ERC-1155 sözleşmesi, herkesin tokenleri oluşturmak ve başlatmak için bir GUI özelliğine sahip Enjin programıyla kendi tokenlerini oluşturmasına da izin verebilir. Token standardı, oyun geliştirme ve Ethereum topluluğu tarafından benimsenmesi ve desteklenmesi için piyasaya sürüldü. Radomski konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

ERC-1155, onlarca, yüzlerce veya binlerce tokenlerin çalışması gereken herhangi bir uygulamaya yeni bir verimlilik, potansiyel katıyor ve mevcut token tasarımlarının getirdiği engelleri kaldırıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin