featured

Ethereum (ETH) balinaları büyük oynuyor: Gözde altcoin yeni rekor seviyelere yükselmeye hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), balinaların yeniden harekete geçmesiyle birlikte yatırımcıların umutlarını yeşertmeyi başardı.

Ethereum balinaları, fiyat artışı beklentisiyle stratejik olarak önemli miktarda ETH token’ı biriktiriyor. Santiment verileri, Ethereum’un büyük kişisel cüzdanlarının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 56 milyon ETH token’ına yaklaştığını gösteriyor.

En gözde altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde nispeten sabit kaldı. Bu süre zarfında yalnızca %0,39 oranında küçük bir düşüş yaşadı ve ne yukarı ne de aşağı yönlü net bir trend belirleyemedi.

Zincir içi veriler, Ethereum balinalarının potansiyel bir fiyat artışı beklentisiyle önemli miktarda alım yaptığını gösteriyor.

Kripto balinaları, önemli miktarda belirli bir token’ı varlığı elinde bulunduran bir kişi veya kuruluştur. Geçtiğimiz hafta zincir üstü analistler, ETH satın almak için fiyat dalgalanmasından yararlanan birkaç cüzdan tespit etti.

Ethereum (ETH) balinaları token biriktiriyor

5 Ocak tarihinde Spot On Chain, önde gelen bir balina adresi olan ‘0x9314’ün, token başına ortalama 2,265 dolarlık bir fiyattan 21,192 adet ETH token’ı satın almak için 48 milyon dolar harcadığını kaydetti. Geçtiğimiz Ocak ayında satın alma çılgınlığına başlayan bu balina, büyük ölçüde merkezi olmayan borsalardan (DEX’ler) ve Binance’ten ortalama 1,790 dolarık fiyatla yaklaşık 80,000 adet ETH token’ı satın almıştı.

Bu satın alımlar DeFi protokolleri Aave ve Liquidity’den alınan kredilerle finanse edildi. Bu da ETH’nin gelecekteki fiyat artışına ilişkin yükseliş spekülasyonlarını akla getirdi. Bu arada balina yaptığı işlem sonucunda %26 oranında kâr elde etmişti. Bu da yaklaşık 36,84 milyon doların üzerinde bir tutar kazandığı anlamına gelmektedir.

LookOnChain ayrıca son fiyat düşüşlerinin ardından önemli miktarda Bitcoin ve Ethereum satın alan iki balinayı da tespit etti. Analiste göre, bu varlıklar kümülatif olarak ortalama 2,225 dolarlık bir fiyattan 1,300’den fazla ETH token’ı satın aldı.

Ethereum ETH

Blockchain analitik firması Santiment ayrıca Ethereum’un en büyük kişisel saklama cüzdanlarının en iyi kripto para birimini “iyi bir hızla” biriktirdiğini doğruladı. Firma, bu cüzdanların ilk 150’sinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 56 milyondan fazla ETH token’ı tuttuğunu belirtti. Santiment bu konuda şu sözleri söyledi:

Değişiklik yapmayan en büyük ETH balinaları hızlı bir şekilde token biriktirmeye devam ederken, takas balinaları düşük kaldı.

Ethereum (ETH) fiyatı için sırada ne var?

Balina aktivitesindeki ani artış, Ethereum’un öngörülebilir bir gelecekte potansiyel fiyat artışına ilişkin spekülasyonları artırdı. Popüler bir kripto analisti olan CryptoBusy, fiyatın son balina hareketlerine rağmen hâlâ düşük olduğunu vurgulayarak düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Etherum’un destek ve direnç noktaları değişti! Şimdi tüm gözler Bitcoin Spot ETF onayında. Ancak ETH’nin yakında Spot ETF’ye sahip olacağını henüz bilmiyorlar!

BeInCrypto’dan alınan verilere göre, Ethereum fiyatının yılın başlangıcından bu yana 2,150 dolar seviyesinin üzerinde istikrarını koru görülüyor. Ayrıca gözde altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde %0,39 oranında küçük bir düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 2,240 dolar civarında işlem görüyor. ETH fiyatı son yedi gün içinde ise %2,5 oranında düşüş yaşadı. Dolayısıyla fiyatın genel olarak sabit kaldığı ve net bir trend belirleyemediği söylenebilir.

Geçtiğimiz yıl Ethereum, Solana gibi diğer popüler altcoin’lere göre nispeten daha düşük bir fiyat performansı sergiledi. BTC ve SOL token’larında gözlemlenen üç haneli artışlara kıyasla %90 oranında mütevazı bir kazanç kaydetti. Sonuç olarak ETH, 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,864 dolara göre hâlâ %50 daha düşük bir seviyede işlem görüyor.

Düşük performansa rağmen piyasa analistleri ETH fiyatına ilişkin olumlu tahminlere sahip olmaya devam ediyor. Varlık yöneticisi VanEck, Ethereum’un fiyatının 2030 yılına kadar 50,000 doların üzerinde olabileceğini tahmin ediyor.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve gelişen bir yapıya sahiptir. Ayrıca zamanlara kritik bir öneme sahiptir. Çünkü doğru zamanda doğru işlemleri yapmak kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz meme coin dünyasına yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Meme Kombat (MK) – Staking ödülleri ve eğlence dolu savaş arenasıyla yenilikçi bir meme coin

Kripto dünyasının dikkat çeken yeni oyuncularından biri olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine kreatif bir alternatif sunarak öne çıkıyor.

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek yetersiz kalır, çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getiren etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçebilir ve bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabilirler.

Meme Kombat

Ethereum tabanlı Meme Kombat, token sahiplerine $MK stake ederek %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor. Ayrıca, kullanıcılara projeye katıldıktan sonra eğlenceli oyunlar oynama fırsatı tanıyor. Oyunun merkezinde yer alan Savaş Arenası (Battle Arena) adlı alanında, farklı meme coin’leri temsil eden karakterlerle diğer oyunculara veya sisteme karşı mücadele edebilirsiniz.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahiptir ve bunun yarısı, yani 6 milyonu ön satışa sunulmuştur. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde belirlenen üst limit ise 10 milyon dolardır.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumdadır. Geri kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10’u topluluk ödüllerinde kullanılacaktır.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcı ilgisi oldukça yüksek, çünkü ön satışın başlamasından sadece birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin