Blockstream CSO’sundan çarpıcı Ethereum tahmini
Blockstream CSO’sundan çarpıcı Ethereum tahmini

Ethereum (ETH), 2018’de 1.900 dolara ulaşacak mı? İşte uzman ve analist görüşleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) ağını destekleyen dijital token Ether, zor bir yıl geçirdi. Dijital token, Ocak ayında ulaşılan 1.432,88 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden %80’in üzerinde düşüş gösterdi ve geçen ay CoinMarketCap rakamlarının gösterdiği gibi 170 dolara kadar düştü.

Ethereum (ETH) fiyatına ilişkin düşüş tahminleri

Ancak, Wall Street analisti Tom Lee’ye göre, Ether 2018 sona ermeden 1.900 dolara ulaşacak ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde bazı keskin kazanımlar elde etmeye hazırlanıyor. Lee, bu tahminde bulunurken Ether’in son zamanlardaki keskin düşüşlerine işaret ederek toparlanma için iyi bir konuma sahip olduğunu belirtiyor.

Tom Lee, müşterilerine gönderdiği notta Ether’in son üç ayda iki standart sapma ile diğer büyük kripto para birimlerinden daha düşük bir performans gösterdiğine dikkat çekerek daha önce böyle bir şey yaşandığında dijital tokenin bu kayıpları geri kazandığını vurguluyor. Lee, 2018’de Ether’in 1.900 doları hedeflediğini belirtirken bazı analistler, aynı fikirde değil. Digital Capital Management’ın genel müdürü olan Tim Enneking, konuya yönelik şunları söylüyor:

Böyle bir fiyat hareketinin olma olasılığı düşük. Ether’i tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 40 ötesine taşıyacak itici bir güç yok.

Kripto para fonu BitBull Capital’in CEO’su Joe DiPasquale, Lee’nin tahminiyle ilgili şüphelerini dile getirerek Ether’in üç ay içinde 1.900 dolara ulaşabileceğine inanmadığını belirtti. Dijital para yatırımcısı Marius Rupsys da benzer bir yanıt verdi. Rupsys, konuya yönelik şunları söylüyor:

2018 yılı sonuna kadar Ether’in 1.900 dolara ulaşmasının küçük bir olasılık olduğunu söyleyebilirim. Ether 220 dolardan el değiştiriyor, bu yüzden bu fiyat için önümüzdeki üç ayda 8 katın üzerinde değerlenmesi gerekiyor.

Ayrıca Rupsys böyle bir ralli için gereken talebin gerçekleşmesi için çok az bir şans olduğunu belirtiyor.

Ethereum (ETH) fiyatına ilişkin boğa beklentileri

Bazı kripto para birimi analistleri Lee’nin öngörüsüne kuşkuyla bakarken, bazı piyasa gözlemcileri Ether’in teknoloji ve fiyat beklentileri hakkında ne kadar güçlü tahminlere sahip olduklarını vurguluyorlar. Kripto para veri sağlayıcısı Svandis’in pazarlama şefi Chris McClure,  konuya yönelik şunları söylüyor:

Biz Ethereum’a ciddi ölçüde inanıyoruz. İster Sharding, ister Plasma, ister OpenST Mosaic olsun, Ethereum’da iyimser olmak ve 2019’da yüksek fiyat hareketlerinin görüleceğine inanmak için muazzam teknolojik nedenler var. Ethereum, 2019’a giden bir miting için gecikti bile.

Kripto türev platformu Amulet’in genel müdürü Marouane Garcon, dijital para biriminin teknolojisine değindi ve şunları söyledi:

Bence Casper ile sharding’in Ethereum Blockchain büyük değer katacağını düşünüyorum. Ethereum bu sektörde temel bir direk. Gelişmeler, Ethereum Blockchain’ini geliştirmek için konuşlandırıldıkça fiyat kesinlikle önceki en yüksek seviyesini aşacak ve gerçek değerini yansıtacak.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin