Teknik göstergelerle Ethereum Classic, fiyat analizi
Teknik göstergelerle Ethereum Classic, fiyat analizi

Ethereum Classic, yükseliş trendindeyken ufak bir kırılma yaşadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Ethereum Classic, ABD doları karşısında 23 dolarlık yükselişten sonra yeni bir düşüşle güne başladı.
  • ETC/USD paritesinin saatlik grafiği üzerinde 20,4 dolarlık destek ile önemli bir yükseliş trend çizgisinin altında bir kırılma yaşandı.
  • Parite şu anda 20 doların altında işlem görüyor ve yakın vadede daha fazla düşüş riski taşıyor.

Ethereum Classic (ETC), ABD doları ve Bitcoin (BTC)’e karşı baskı altında. ETC/USD paritesi, 20 doları geçmeden kısa vadede konsolidasyon yapabilir. ETC, şu an da 18,86 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Ethereum Classic, piyasa sinyalleri

İyi bir hareketin ardından Ethereum Classic, ABD doları karşısında 23 dolarlık direnci test edip geçemedi. ETC/USD paritesi 22,9 dolardan en yüksek seviyeyi oluşturdu ve aşağı yönlü bir hareket başlattı. ETC, 21 dolar ve 20,5 dolar gibi birkaç önemli desteği reddetti ve aştı. Daha da önemlisi ETC, 20 dolarlık desteğin ve 100 saatlik basit hareketli ortalamanın altında bir mola ve kapanış verdi.

Düşüş sırasında, ETC/USD paritesinin saatlik tablosunda 20,4 dolarlık destek ile önemli bir yükseliş trend çizgisinin altında bir kırılma oldu. Parite, alıcılar görünmeden önce 18,13 dolar gibi düşük bir seviyede işlem gördü. Geriye doğru bir toparlanma başlattı ve son düşüşün %23,6 Fib iyileşme seviyesini 22,9 dolardan 18,13 dolara düşürdü. Bununla birlikte Ethereum Classic’te, 19,15 dolarlık bir direnç olarak hareket eden bir düşüş trendi çizgisi var.  19,15 doların üzerindeki 20 dolarlık seviye, 100 saatlik SMA ile birlikte önemli bir engel. 20 doların üzerindeki fiyat, son düşüşün %50 Fib düzelme seviyesini 22,9 dolardan 18,13 dolara kadar indirebilir.

Ethereum Classic, yükseliş trendindeyken ufak bir kırılma yaşadı
Ethereum Classic, yükseliş trendindeyken ufak bir kırılma yaşadı

Grafikte paritenin, daha yükseğe geçmeden önce 18 dolar seviyesinin üstünde işlem göreceği görünmekte. Bununla birlikte, 20 dolar ve 20,5 dolar direnç seviyelerinin üzerinde bir kırılma kolay olmayacak.

Teknik göstergelerle Ethereum Classic, fiyat analizi

Saatlik MACD: ETC/USD paritesi için MACD, boğa bölgesinde hafifçe yükseldi.

Saatlik RSI (Göreceli Güç Endeksi): ETC/USD için RSI 50 seviyesine doğru yükseliyor.

Büyük destek seviyesi: 18,2 ABD doları

Büyük direnç seviyesi: 20 ABD doları

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin