Ethereum Classic başka bir yüzde 51 saldırısına uğradı
Ethereum Classic başka bir yüzde 51 saldırısına uğradı

Ethereum Classic başka bir yüzde 51 saldırısına uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Classic bir hafta içinde ikinci bir yüzde 51 saldırısı yaşadı.

Ethermine maden havuzunun ana şirketi Bitfly saldırıyı perşembe sabahı bildirdi. Binance ayrıca 10935622 numaralı blokta ETC’de 4.000’den fazla bloğun yeniden yapılandırıldığını doğruladı. Sonuç olarak hem Bitfly hem de Binance ETC ödemelerini, para çekme işlemlerini ve para yatırma işlemlerini durdurdu.

Yüzde 51 saldırısı nedir?

Yüzde 51 saldırısı bir ağın karma hızının veya bilgi işlem gücünün %50’sinden fazlasını kontrol etme yoluyla yapılmaktadır. Bu durum saldırıyı gerçekleştirenlerin yeni işlemlerin onay kazanmasını, kullanıcılar arasında ödemeleri durdurmasını ve tamamlanan ters işlemleri engellemelerini, yani madeni paraları iki kat harcayabilecekleri anlamına gelir.

Blockchain veri şirketi Bitquery’ye göre bugünün saldırısı sadece beş gün içinde ETC’ye yapılan ikinci %51 saldırısı oldu. Bu saldırıda, 807.260 ETC (yaklaşık 5,6 milyon dolar değerinde) çift harcandı.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, bugün ETC’nin proof-pf-work (PoW) mekanizmasından bir proof-of-stake (PoS) konsensüs algoritmasına geçmesi gerektiğini tweetledi. Buterin, “Riskten kaçınma kültürü göz önüne alındığında bile, bu noktada atlamayı yapmak, başaramamaktan daha düşük riskli görünüyor” dedi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin