Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

Ethereum Bitcoin korelâsyonu son 2 haftada yeniden değişti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un Bitcoin ile 30 günlük korelâsyonu, son iki hafta içinde önemli bir artış yaşadı. Coinmetrics’ten alınan verilere göre, Ethereum Bitcoin ile 30 günlük korelâsyonu 24 Kasım’da iki yılın en düşük seviyesi 0,42’ye ulaştıktan sonra şu anda 0,749’da.

ETH2.0, Ethereum Bitcoin ilişkisinde bir düşüşe neden oldu

Grafikten Ethereum Bitcoin ile korelâsyonunun Ekim ortasında 0,95 seviyelerinde olduğu görülüyor. Bununla birlikte, ETH 2.0 Faz 0’ın başlatılması ivme piyasa tarafından olumlu karşılandı ve korelâsyon önemli bir düşüş yaşadı. ETH2.0 Beacon Chain, 1 Aralık’ta piyasaya sürülmüştü.

Grafikten Ethereum ile Bitcoin arasındaki korelâsyonun yaklaşık aynı zamanlarda yükselmeye başladığı görülüyor. Şu anki 0.75 seviyesi, Kasım sonundaki 0.42’lik düşük seviyesinden yaklaşık % 178’lik bir artışa sahip.

Ethereum bir kez daha negatif bölgede

Fiyat hareketi açısından, Ethereum, Bitcoin’in 24 saat içinde 19.300 $ seviyelerinden 17.800 $ ‘a düşmesinin ardından bir kez daha negatif bölgede. Ethereum’un Bitcoin ile oldukça ilişkili olduğu göz önüne alındığında, ETH de aynı süreçte 595 $ seviyesinden 530 $ ‘a düştüğü görüldü.

Şu an Ethereum, ETH’nin 575 $ veya hatta 580 $ ‘ı yeniden test edebileceğini görebilecek kısa vadeli bir sıçrama ile 563 $’ dan işlem görüyor.

Teknik analiz açısından, günlük ETH/USDT grafiği aşağıdakileri gösteriyor:

Günlük MACD, RSI ve MFI, Ethereum için düşüşü doğruladı

50 günlük hareketli ortalama, 500 – 490 dolarlık destek alanı civarında bir destek alanı sağlıyor.

Diğer makro destek bölgeleri 470 $, 440 $, 420 $ ve 400 $

ETH için kısa vadede toparlanma hala mümkün

Bununla birlikte, Ethereum’un düşüş eğilimi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Brexit’in son ayrıntılarını düzeltmek için Brüksel’e gittiği haberi ile hafifletilebilir. Ayrıca, Joe Biden Ocak ayında göreve başlamadan önce ABD’de olası bir teşvik tasarısı söylentileri var. Dolayısıyla bu iki olayın olasılığının getirdiği geleneksel borsalarda yaşanan heyecan Bitcoin ve Ethereum’a da sıçrayabilir.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin