Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

Ethereum – Bitcoin korelasyonu dibi gördü: Altcoin sezonu kapıda olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum ve Bitcoin arasındaki korelasyon, yılın üçüncü çeyreğinde yaşanan DeFi patlamasından bu yana sürekli olarak düşüyor. Coinmetrics’in verilerine göre ETH ile BTC arasındaki 30 günlük korelasyon 0,422’ye kadar gerilemiş durumda. Bu değer, Ocak 2018’den bu yana en düşük değeri temsil ediyor ve yaklaşan altcoin sezonunun ilk habercisi olarak değerlendiriliyor.  

Coinmetrics’in sağladığı aşağıdaki tablo bu gerçeği daha da güçlü bir şekilde yansıtıyor.

Makro düzeyde, haftalık ETH/BTC yükseliş gösteriyor. Başlangıç ​​olarak ve aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, haftalık Heiken Ashi mumu, kasım ayının son haftasına iki gün kala yeşil renkte. Haftalık ticaret hacmi de yeşil renkte ve yukarıda bahsedilen DeFi patlaması sırasında 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana ilk kez yaşanıyor.

Hareketli ortalamalarla ilgili olarak, Ethereum’un 0,0312 BTC’lik değeri 50 ve 100 haftalık hareketli ortalamaların üzerinde ve bu nedenle yükselişi teyit ediyor. 200 haftalık hareketli ortalama, bu yılın ağustos ayında Ethereum için de bir reddedilen alan olan 0,042 BTC seviyesi civarında bir direnç alanı sağlıyor.

Haftalık MACD de yükseliş ivmesi sergiliyor ve taban çizgisinin üzerine çıkmaya çalışıyor. Haftalık MFI ve RSI sırasıyla 44 ve 56 seviyelerinde, bu tarafsız bölge ve önümüzdeki haftalarda ETH’nin Bitcoin’e karşı ılımlı kazanımlarına işaret edebilir.

Bitcoin – Ethereum korelasyonundaki düşüş altcoin sezonu getirebilir

Özetle Ethereum’un Bitcoin ile olan korelasyonu, üçüncü çeyrekte DeFi patlamasından bu yana düşüyor ve son zamanlarda ETH2.0’ın ilerlemesiyle bu ayrışma daha da hızlandı. Düşüş, yaklaşan bir altcoin sezonunun ilk onayı olabilir. Haftalık ETH/BTC, Ethereum’un 0,042 BTC olan Ağustos zirvesini yeniden test etmeye veya kırmaya çalıştığı için bunu daha da doğruluyor.

Ethereum’un tüm analizlerinde olduğu gibi, trader ve yatırımcılara, Bitcoin’in her iki yönde de ani hareketlerine dikkat etmeleri öneriliyor.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin