featured

Ethereum fiyatındaki çöküşün ardından bir balinadan 128 milyon dolarlık hamle: Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında en gözde altcoin olan Ethereum, piyasadaki belirsizliklere rağmen balinaların radarına kalmayı başardı. Realize edilmemiş yüksek kayıplara rağmen bir balinanın ETH tokenlarını biriktirmeye devam etmesi yatırımcıların kafasını karıştırdı. Ayrıca borsalara ait olmayan adreslerin tuttuğu ETH arzı da son haftalarda arttı.

Ethereum’un fiyatı, İsrail ile İran arasındaki artan gerilim nedeniyle Cuma günü Asya’daki erken işlem saatlerinde keskin bir düzeltme yaşadı. Her ne şu anda 3,000 dolar seviyesinin üzerine yeniden yükselmeyi başarmış olsa da, ikinci en büyük kripto para birimi geçen hafta büyük ölçüde kırmızıda işlem gördü. CoinMarketCap verilerine Ethereum fiyatının son bir hafta içinde %12 oranında düşüş yaşadığı görülüyor.

Ethereum fiyat analizi: Sırada ne var?

Ethereum fiyatında yaşanan son çöküş, ağın gerçekleşmemiş net kârının azalmasına neden oldu. Glassnode aracılığı ile elde edilen verilere göre, ETH yatırımcılarının büyük bir kısmının kârlarını keskin bir şekilde kaybettiği görülüyor.

Ethereum fiyat analizi

Portföylerine yönelik bu tür risklerle karşı karşıya kaldıklarında birçok katılımcı teslim olmaya başlıyor ve bu da panik satışıyla sonuçlanıyor. Ancak belirli bir balina yatırımcısının eylemleri piyasanın ilgisini çekti. Büyük bir balinanın ETH tokenlarını satın almaya devam etmesi piyasa belirsizliklerle dolu iken şaşırtıcı bir hamle oldu.

Zincir üstü izleme platformu Spot On Chain’e göre “dev” bir balina, gerçekleşmemiş bir kayıp yaşamasına rağmen ETH tokenları biriktirmeye devam ediyor. Riske toleranslı yatırımcı, son beş gün içinde geçerli fiyatlarla yaklaşık 128 milyon dolar değerinde 41,358 adet ETH satın aldı.

Genel olarak, balina şu anda toplamda 117,268 adet ETH tokenına sahip ve satış yapması hâlinde yaklaşık 20 milyon dolarlık bir kaybı olacak.

Ancak birikim modeli yukarıda bahsedilen balinayla sınırlı değildi. Santiment verilerini kullanarak daha da derine indiğimizde ve borsalara ait olmayan adreslerin tuttuğu ETH arzında istikrarlı bir artış olduğu fark ediliyor.

Bu HODLing eğilimleri, Ethereum’un fiyatına uzun vadede duyulan güvenin bir işaretidir. Bu adresler gözde altcoin’in iyi bir şekilde toparlanmasını bekliyor olabilir.

Bundan sonra ne beklenmeli?

Bu yazının yazıldığı sırada, Ethereum Fear and Greed Index’in son okumalarına göre Ethereum piyasası tarafsız bir durumdaydı. Bu, alım ve satıma yönelik güçlü bir önyargı olmaksızın dengeli bir piyasa hissiyatı olduğu anlamına gelir.

Yakın zamanda gerçekleşecek olan Bitcoin halving etkinliğinin ETH de dahil olmak üzere daha geniş pazarda dalgalanmalar yaratması bekleniyor. 2020’deki son halving etkinliğinin ardından ETH’nin gidişatı BTC’nin gidişatını yansıttı ve önde gelen varlıkların her ikisi de ertesi yıl yeni zirvelere ulaştı.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin