Ethereum balina aktivitesi yeniden canlandı! Fiyat yönü belirlenecek mi?
Ethereum balina aktivitesi yeniden canlandı! Fiyat yönü belirlenecek mi?

Ethereum balina aktivitesi yeniden canlandı! Fiyat yönü belirlenecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Ethereum, geçen haftaki düşüşün ardından 1.600 doların üzerinde konsolidasyona devam ediyor ve veriler, son birkaç günde balina aktivitesinde önemli bir artış olduğunu gösteriyor.

Piyasa istihbarat platformu Santiment tarafından bugün paylaşılan ayrıntılara göre Ethereum ağındaki balina faaliyeti 16 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Veri sağlayıcı, X’teki (eski adıyla Twitter) bir gönderide, geçen hafta 23 binden fazla balina işleminin gerçekleştiğini belirtti.

Ayrıca 10-10.000 ETH’ye sahip büyük adreslerdeki artış da dikkat çekicidir; grupta son iki ayda yaklaşık 1.800 cüzdanlık artış görüldü.

Özellikle Santiment, balinaların geçen hafta 23.073 işlem tamamladığını ve buna 100 bin dolardan fazla devasa işlemlerin de dahil olduğunu belirtiyor. Metrikler 4 Mayıs 2023’ten bu yana en yüksek seviyelerindeydi.

Büyük cüzdanların büyümesi açısından balina ve köpekbalığı adresleri son üç ayda artıyor. Zincir üstü veriler, 10-10.000 ETH’ye sahip Ethereum cüzdanlarının, Haziran başından bu yana 1.788 cüzdan daha eklenerek 355.000’in üzerine çıktığını gösteriyor.

Ethereum (ETH) fiyat görünümü

17 Ağustos’taki keskin satış, ETH/USD’yi 1.540 dolara düşürdü ve ETH oynaklığının Bitcoin’in altına düşmesiyle fiyatlar neredeyse yılın başından bu yana en düşük seviyesi olan 1.438 dolara geriledi.

Bundan önce Ethereum fiyatı Mayıs başından Ağustos ortasına kadar 1.800 dolar ile 1.900 dolar seviyeleri arasında dalgalanıyordu. Konsolidasyon, boğaların Mart’taki 1.438 dolardan Nisan’daki 2.142 dolara kadarki yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından gerçekleşti.

Bu yazının yazıldığı sırada Ethereum fiyatı geçen hafta %5,3 düşüşle ve son 30 günde %11’in üzerinde düşüşle 1.650 dolar civarında seyrediyordu. Piyasa değeri şu anda 198 milyar dolar olan en üst sıradaki akıllı sözleşmeler platformu, bu nedenle piyasa performansı açısından en son zorlu dönemden geçiyor. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in yakın zamanda 1 milyon dolar değerindeki ETH’yi Coinbase’e aktarması boğaların durumuna yardımcı olmadı.

Ancak balina faaliyetlerindeki sıçramanın da gösterdiği gibi, büyük hissedarlar düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak görüyor. Piyasada yeni bir yukarı yönlü ivme yaşanırsa, 2.000 dolarlık psikolojik seviye birincil kısa vadeli hedef olabilir. Daha düşük desteğin yeniden test edilmesi de hâlâ olası görünüyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir