Ethereum akıllı sözleşme aktivitesi tüm zamanlar rekoru kırdı!
Akıllı sözleşmeler nasıl ortaya çıktı?aEthereum akıllı sözleşme aktivitesi tüm zamanlar rekoru kırdı!

Ethereum akıllı sözleşme aktivitesi tüm zamanlar rekoru kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Akıllı sözleşme uygulamaları ve kullanıcılar dünyanın en çok talep gören merkezsiz hesaplama protokolüne stres testi yaparken DeFi, Ethereum ağını benzeri görülmemiş seviyelere itiyor.

Ethereum ile ilgili sözleşmeler son birkaç ay içinde daha önce hiç görülmemiş hacimlere ulaştı, 2017’de görülen seviyeleri bile geride bıraktı ve şimdi zincir analitik firması Glassnode’un verilerine göre 2019 yazından itibaren önceki zirvelerin çok üzerinde.

Ethereum ile etkileşime giren tüm kullanıcıların bir ölçüsü olan, yüksek GAS fiyatları ve diğer ölçümlerle birleşen harici adreslerden sözleşme çağrılarındaki artış, DeFi ve merkezsiz borsaların ağı nasıl sınırlarına ittiğini gösteriyor.

Akıllı sözleşme çağrısı nedir?

Ethereum blok zincirindeki basit bir ETH gönderimi dışındaki herhangi bir işlem, genellikle bir sözleşme çağrısı olarak adlandırılıyor. Zira bu işlemler bir veya daha fazla akıllı sözleşmeyle etkileşime giriyor. Her işlemin çalışması için bir GAS ödemesi gerekiyor.

Harici sözleşme çağrıları 2020’de %80’den fazla arttı ve 10 Ağustos’ta tek bir günde 900.000’den fazla aramayla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu rakam, ETH fiyatlarının 1.382 dolarlık rekor seviyeye ulaştığı 2017’nin sonundan 2018’in başına kadar günlük yaklaşık 300.000 olan ortalama arama hacminden yaklaşık üç kat daha fazla.

En büyük Ethereum GAS tüketicileri DeFi protokolleri oldu

DeFi protokolleri, Ethereum ağındaki en büyük GAS tüketicileri haline geldi ve bu, sözleşme çağrı hacimleriyle yakından bağlantılı bir durum. Merkezsiz borsa Uniswap ve borsa toplayıcı 1 inch gibi protokoller, her gün yüz binlerce dolarlık GAS ücreti ödenmesine sebep oluyor.

Dune Analytics tarafından ölçüldüğü üzere, bazı DeFi protokolleri de katlanarak kullanıcı sayılarını artırıyor. Örneğin merkezsiz borsa Uniswap’teki benzersiz kullanıcıların sayısı Ağustos ayında %75’ten fazla artarken, DEX toplayıcı 1 inch kullanıcı tabanını %35 genişletti.

Bu arada Brezilya çok yakında bir dijital para birimine sahip olabilir. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin