19 Mayıs Ethereum analizi: ETH nereye gidiyor?
19 Mayıs Ethereum analizi: ETH nereye gidiyor?

Ethereum 2.0 sürümü için Lighthouse proje güncellemesi yayınlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda, Sigma Prime’da bulunan ve aynı zamanda SigP olarak bilinen geliştirici ekibi, “Lighthouse” adlı yeni başlatılan açık kaynak kodlu Ethereum 2.0 sürümündeki güncellemeyi duyurmak üzere Twitter’ı kullandı.  Ekip projedeki ilerlemeyi tartıştı ve gelecekteki çalışmalar için yol haritasını ortaya koydu.

SimpleSerialize (SSZ) uygulandı

Resmi blog gönderisinde ekip, yazının son iki hafta içinde gerçekleştirilen Lighthouse projesindeki ilerlemeyi kapsadığını belirtiyor. Ekip, blogun ön işlemesini başarıyla uyguladı. Lighthouse güncellemesi 1 bir Boneh–Lynn–Shacham (BLS) agrega imzasını içeriyor. Ancak ekip, BLS imzalarının hala güvensiz olduğunu belirtiyor.

SimpleSerialize (SSZ) uygulandı. SigP tarafından üretilen SSZ’nin bir taslak spesifikasyonu, Ethereum 2.o şartname deposuyla birleştirildi. Dahası, blok ön işleme uygulamasını açıkladılar. SigP, bunun en önemli başarı olduğunu belirtiyor.

Ekibe göre, ön işleme aşaması, zararlı blokların sistem üzerindeki etkisini azaltacak

Blok ön işleme, güvenilmeyen bir kaynaktan seri hale getirilmiş bir bloğu kabul etme ve onu geçerli olarak “görme” sürecini içerir. Ekibe göre, ön işleme aşaması, zararlı blokların sistem üzerindeki etkisini azaltmak için gerekli. Bu nedenle işleme hızlı ve ucuz olacak.

Ayrıca ekip, ön-işleme aşamasının, tasdikleri onaylama, eşzamanlı olarak değerlendirme işlemlerini işleme koyma, onaylamadan önce kayıtların tasfiye edilmesi gibi birçok adımı “kötü tasdikler” durumunda başarısızlığa uğrattığını açıkladılar. Ekip konuya yönelik şunları söylüyor:

Tek bir geçersiz tasdik tüm bloğu geçersiz kılar, bu yüzden hepsini ön-seri hale getirmekten kaçınırız.

”Ethereum 2.0, BGLS03’te açıklanan “eski” şemayı kullanır.”

Ekip ayrıca ön işleme kriterlerini gerçekleştirdiklerini de belirtiyor. BLS agrega imzalarının uygulanmasıyla, ekip gerçek imza doğrulamasını kullanabildi ve ön işleme kriterlerini sağladı. Ekibe göre, Ethereum topluluğunda, Ethereum 2.0 spesifikasyonunda kullanılan tam BLS toplama şemasına ilişkin bazı karışıklıklar oldu. SigP, konuya yönelik şunları söyledi:

Ethereum 2.0, BGLS03’te açıklanan “eski” şemayı kullanır. Yeni şema “rouge-key attack”ı hafifletir ve farklı mesajlar arasında imzalara izin verir ancak daha yavaştır. Eth 2.0, validator kaydında bir bls_proof_of_possession gerektirerek rouge-anahtar saldırısına karşı korur ve doğal olarak tüm imzalı mesajların aynı (farklı olmayan) olmasını gerektirir.

Gelecek haftalarda ekip, fuzzing framework, libp2p daemon, state geçiş mantığı üzerinde çalışacaklarını belirtti. Aynı zamanda Friendly Friendlyity Gadget (FFG) fork seçim kuralının bir uygulaması üzerinde de çalışacaklar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin