Ethereum 2.0, Bitcoin'i Geçebilir, Messari analisti tahmini
Ethereum 2.0, Bitcoin'i Geçebilir, Messari analisti tahmini

Ethereum 2.0, Bitcoin’i Geçebilir, Messari analisti tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Messari analisti Ryan Watkins, Ethereum 2.0 ve Proof-of-Stake tamamlandıktan sonra ETH’nin piyasa değerinin BTC’yi aşabileceğini savunuyor.

Araştırma firması Messari’nin Kıdemli Araştırma Analisti Ryan Watkins, Ether’in (ETH) Bitcoin’i (BTC) geçebileceğini ve Eth2 ve Proof-of-Stake’e (PoS) geçiş tamamlandığında en önemli kripto varlığı haline gelebileceğini söyledi.

18 Mart’ta “FinTech Today” adlı YouTube programına konuk olan Watkins, “Ether’in Bitcoin’i ne zaman geçebileceğini bilmediğini vurguladı. Bununla birlikte, ona göre ETH, Eth2’nin piyasaya sürülmesi sayesinde lider kripto varlığı olma potansiyeline sahip:

Bitcoin’in Ethereum üzerindeki gücü, öngörülebilir para politikası ve blok zincir tarafından sunulan yüksek güvenlik seviyesi göz önüne alındığında bir değer deposu olmasıdır. Bence Eth2 ve Proof-of-Stake’e geçişle, […] Ethereum potansiyel olarak Bitcoin’den daha güvenli hale gelebilir.

Watkins ayrıca, 2.0 sürümüne geçişle birlikte Ethereum’un ekonomik sistemini de değiştireceğini belirtti: Yakında bir yanma mekanizmasının devreye girmesi, ETH’nin arz yaratımından daha hızlı bir oranda yok edilmesini sağlayacak.

Ethereum’un para politikası Eth2 ile değişecek, böylece sadece Bitcoin’den daha az enflasyon değil, hatta deflasyonist olacak. Bu nedenle, yıllar geçtikçe daha az Ether olacaktır, çünkü bunlar yavaş yavaş yakılacaktır. […]

Ethereum daha güvenliyse ve daha iyi para politikasına sahipse, bu senaryoda Bitcoin’in lehine olan argümanlar nelerdir?

Watkins ayrıca, merkezi olmayan uygulama endüstrisinin yeni kullanıcıları Bitcoin’den daha hızlı bir oranda çekeceğini savunarak Ethereum’da oluşan “devasa” ve “çeşitli” ekonominin altını çizdi:

Bir noktada Ethereum ekonomisi, hem beşeri hem de finansal sermaye olmak üzere o kadar çok sermaye çekmeye başlar ki, küresel ekonomide önemli bir oyuncu haline gelir. Ethereum’un GSYİH’si zaten birçok büyük ülkeye rakip durumda. […]

İnsanlar aslında bu Ethereum ekonomisinde geçimini sağlayabilirler

Ethereum’un Bitcoin’e karşı gücünü sekiz farklı ölçüme dayanarak ölçen bir web sitesi olan Blockchain Center Flippening Index’e göre, Ethereum şimdi Bitcoin’i geçme yolunun % 65,6’sına ulaştı. Şubat ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan % 72,3’e ulaşıldı.

Endeks, Ethereum’un düğümler, işlem sayısı ve genel komisyon değeri açısından Bitcoin’i zaten aştığını savunuyor.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin