Ether görünümü
Ether görünümü kritik hareketli ortalamaların üstüne çıkarak gelişiyor

Ether görünümü kritik hareketli ortalamaların üstüne çıkarak gelişiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ether görünümü ile ilgili kısa notlar:

  • Ether şu an 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde bulunuyor. Hedef ise 180 dolar seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalama olarak gözüküyor.
  • ETH/BTC paritesine baktığımızda ise paritenin 242 gün sonra ilk kez 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktığını görüyoruz.
  • ETH/USD paritesinde RSI göstergesi ise inişli çıkışlı yapısını değiştirmeye başlıyor ve Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.
  • Günlük hacimdeki ortalama artış ise Kasım ve Aralık aylarında görülenden daha büyük ve 12 aylık ortalamanın üzerinde gidiyor.

Piyasa sermayesi büyüklüğü bakımından Ethereum (ETH) dünyanın en büyük ikinci kripto parası, Şubat ayının başından beri ise yüzde 36,77 oranında yükseldikten daha güçlü bir görünüm sergiliyor.

Bitcoin gibi, Ethereum da kritik uzun vadeli indikatörü 100 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönlü geçti. Bu da daha büyük bir trend değişikliğinin bir göstergesi olarak algılanabilir. Güçlü bir destek bölgesi üzerine yükselen Ethereum’un bu hafta kritik 150 dolar seviyesini test ettiğini gördük.

ETH/USD günlük grafiği

Yukarıda görülebileceği gibi, ETH günlük grafikte 100 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktı ve bu seviye üzerinde günlük kapanışlar yaptı. Bu düşüş trendinden yükseliş trendine geçişin bir işareti olarak algılanabilirken RSI göstergesi de Kasım ayında son 12 ayın en dip seviyesini gördükten sonra daha yüksek dipler ile ilerlerken şu an ki konumu ile trend değişikliğini destekliyor.

Toplam büyüme hacminde, özellikle Kasım ve Aralık 2018’de, 100 günlük HO’ya bir ara vermeyi destekleyen, ancak sonunda sürdürülebilir olmayan bir artış yaşandı ve fiyatlar bir kez daha ralli bulmaya başlamadan önce yüzde 35 geriledi.

Eğilimin yönünü korumak için ise alıcıların kısa vadede ilk hedefinin daha önce 5 Ocak tarihinde denenen 160 dolar seviyesi olması muhtemel.

ETH/BTC günlük grafiği

Öte yandan, ETH’nin Bitcoin değeri, Şubat ayında oldukça iyi bir performans gösterdi. Ve yaklaşık 8 ay önce 22 Mayıs 2018’den bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktı.

ETH/BTC, altcoin piyasasının gücünü ölçmek için oldukça iyi bir barometre olarak kabul edilir. Zira Ethereum piyasanın en güçlü altcoini konumunda ve altcoin pazarının geneli için kazancın artacağı yönünde bir gösterge olabilir.

Maker (MKR) ve Binance (BNB) gibi Ethereum ekosisteminde yükselen ve çalışan ERC-20 tokenleri şu anda Şubat ayında sırasıyla yüzde 70 ve 61,88 artmış durumda. Buda yatırımcıların yüksek bir oranda Ether piyasalarına yeniden girdiğinin bir işareti.

Holo (HOT) ve ChainLink (LINK) gibi diğer önemli tokenler de şu ana kadar Şubat ayında yüzde 12,96 ile 10 arasında artmış durumda.

Ether görünümü ile ilgili gelişmeler

Yaklaşan hard fork, yatırımcı hissiyatını ve dolayısıyla da Ether’in fiyat hareketlerini etkiliyor olabilir.

Güncelleme, bir madencinin ödüllendirildiği tutarı, blok başına 3 ETH’den 2 ETH’ye değiştirmeyi amaçlıyor. Bu, aslında yeni ETH’nin toplam tedarikini üçte bir oranında azaltılması anlamına geliyor.

Hard fork aktivasyonu, geliştirici Péter Szilágyi’ye göre 27 Şubat tarihinde çıkarılması planlanan 7.280.000 numaralı blok için ayarlandı.

Ayrıca, ABD merkezli bir dijital varlık borsası olan ErisX, 15 Şubat’ta CFTC’ye düzensiz fiyat dalgalanmalarının ve manipülasyonun üstesinden gelmek için düzenlenmiş ETH vadeli düzenlemelerini öneren ve mevcut Ether piyasası koşullarına ilişkin soruları yanıtlayan bir rapor sundu:

Kurumsal düzeyde ticaret ve ticaret sonrası teknik altyapı ve operasyonel yetenekler, şeffaf ve düzenlenmiş operasyonlar, güvenli ve uyumlu gözaltı seçenekleri, parçalı likidite eksikliği bulunuyor. Aynı zamanda ticari aktörler ve finansal aracılar için etkin riskten korunma seçeneklerinde de eksiklikler var.

Sonuç olarak, kurumsal yatırımcıların henüz parayı kriptoya taşımamalarının olası nedeni olarak düzenleyici kurumlardan güvenlik ve teminat eksikliğine dikkat çekiyorlar.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin