SEC’in tarihinde bir ilk: Ethereum tabanlı tokenin satışı onaylandı!
ETH yatırımcılarına müjde: SEC’in son kararı Ethereum’un önünü açtı

ETH yatırımcılarına müjde: SEC’in son kararı Ethereum’un önünü açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

KIK’a karşı çığır açan bir davada SEC, Ethereum’un eterinin bir menkul kıymet olmadığını ve kullanışlı bir para birimi olduğunu yineledi.

Ethereum, menkul kıymet değil

SEC’in aslında Ethereum’u bir menkul kıymet olarak görmediği varsayılmış olmasına rağmen, bu emsal KIK ile ilgili bir davada güçlendirildi. SEC şimdi Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını iddia ediyor ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını varsayıyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yeni ortaya çıkan ekosistemdeki faaliyetlerinin kapsamını çok zekice belirledi, ancak kısa bir süre önce Bitcoin’i eylem kapsamı dışına çıkardı ve şimdi de etkenini kullanılabilir bir para birimi olarak işaretleyerek kendisini Ethereum’dan uzaklaştırmaya devam ediyor. Bu emsal, ifadelerinin ABD doları ve Ethereum’u bir para birimi olarak değiştirerek kullandığı KIK aleyhindeki davada ortaya konuldu.

Son onay

SEC’in kripto para birimi ile ilişkisi, sıklıkla yeni kripto paraları ve ICO’ları çökerttiği için pek de iyi değildi. Ancak, bu tür projeler için düzenleyici netlik söz konusu olduğunda, çok az şey var.

Bu, birçok kişinin Bitcoin ve Ethereum gibi daha büyük, daha merkezi olmayan paralar hakkında sorular sormasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl SEC başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in komisyon tarafından menkul kıymet olarak kabul edilmediğini açıklamasına rağmen ancak geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in menkul kıymet olmadığı kabul edildi. Bununla birlikte, son birkaç yıl içinde ICO’ları yürüten altcoin kütlesine ışık tutmayı reddetti.

Geçen yıl Haziran ayında, SEC Direktörü William Hinman, Ethereum’un merkezi olmayan yapısının menkul kıymet olarak kabul edilemeyeceğini belirtti ve şimdi bu KIK davasında doğrulandı.

Daha iyi bir yatırım

Birçok kripto para üzerinde uçan menkul kıymetler kara bulutu yatırımcıların ilgisini çekmeyi zorlaştırdı. İlk beşteki gibi daha büyük paralar için bile, SEC’in müdahale edebileceği korkusu oluştu. Ancak alınan son kararlarla belkide Ethereum, SEC’in müdahale edebileceği en son kripto para birimi oldu.

SEC, esasen Ethereum’a yeşil ışık yaktı ve ETH’yi yatırımcılar için daha cazip hale getirdi. Yatırım yapılabilir bir seçenek olarak, Ethereum şu anda çok iyi bir konumda duruyor ve değeri oldukça düşük görünüyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin