Ethereum 2.0 Staking Sözleşmeleri yükselmeye devam ediyor
Ethereum 2.0 Staking Sözleşmeleri yükselmeye devam ediyor

ETH yatırımcıları Ethereum 2.0’ı daha ne kadar bekleyebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 2.0 güncellemesi nedeniyle ETH yatırımcılarında beklenti oldukça yüksek. Ethereum 2.0 ile Ethereum madenciliği sistem değiştirecek ve iş yükünden (PoW) varlık yüküne (PoS) geçiş sağlanacak. PoS sisteminde madencilerin Ethereum sistemine en az 32 Ethereum yatırmaları gerekecek. Yani Ethereum 2.0’da 1 node yönetmek için sisteme 32 ETH yatırmak gerekiyor.

Ethereum 2.0’da sistemin sağlıklı yürütülmesi için binlerce node (düğümün) çalışması lazım. Bu durum milyonlarca dolar değerindeki Ethereum’un stake edilmesi anlamına geliyor. Sonuç olarak Ethereum arzı hayli azalmış olacak. Bu nedenle şimdiden Ethereum yatırımcıları ve madenciler Ethereum biriktiriyor.

ETH yatırımcıları Ethereum biriktiriyor

Son günlerde Ethereum aktif adres sayısında olağanüstü artış gözleniyor. Glassnode’nin son yayımladığı rapora göre 100 ve üstü ETH sahibi adres sayısı 50 bini geçti. Aşağıdaki grafikte Glassnode’nin paylaşımını görüyoruz.

Ethereum yatırımcıları

Yani Ethereum 2.0 ümidi ile ETH yatırımcıları Ethereum biriktirmeye devam ediyor. Ancak Ethereum 2.0’ın başlatılma tarihi konusu henüz netleşmiş değil. 2020’nin başlarında Ethereum 2.0 için 2020’nin 3’üncü çeyreği ifade edilmişti. Ancak Ethereum 2.0’ın başlatılma tarihi hakkında henüz net bir açıklama yok.

Sonuç olarak Ethereum yatırımcıları, somut açıklamalar ve gelişmeler görmek istiyor. 50 bini geçen adres sahipleri Ethereum’larını sonsuza kadar biriktirecek halleri yok.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin