FATF, eşler arası kripto para işlemlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırıyor
FATF, eşler arası kripto para işlemlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırıyor

Çin’de yeni trend: Eşler arası (P2P) kripto kredilendirilmesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni çıkan makaleye göre, Çin’de eşler arası (peer-to-peer (P2P)) kripto kredilendirmesi artan bir trend haline geldi. Asıl dikkat çeken detay ise, P2P’lerin birçok düzenlemeye tabi tutulması ve yatırımcılardan gelen genel eleştirilere rağmen hızlıca yaygınlaşması.

Eşler arası işlemleri, uzun vadeli yatırımcılar yapıyor

Makalede, P2P platformlarının çoğunun, borsalarda olağan ticaretle ilgilenmeyen ve uzun vadeli işlem sahipleri tarafından yönetildiği açıklanıyor. Kripto dünyası için bu durumun sağlıklı olup olmadığı belirsiz. Çünkü birçok kişi bu uygulama tarafından maddi zarara uğrayabilir. Tüketiciyi korumak için ise yapılan düzenlemeler çok kapsamlı değil. Kripto ticareti yapan Çin’li uzmanlardan Veteran Zhang Le, konu hakkında görüşlerini şu şekilde aktarıyor:

Bu durum ihtiyaçtan çıktı. Kripto para birimlerinin fiyatı düşük olduğunda, para cinsinden spekülasyon yapan kişiler kesinlikle kripto paraları satmak istemeyecekler. Bu durumda işlem yapabilmek için, bu tür platformları bulmaları gerekir. Bu açıktan oluşan talep, P2P piyasasını geliştirdi.

Bu platformların nasıl ortadan kaldırılacağı ayrı bir konu, ama umarız kripto ekosisteminde kendine doğal bir yer bulur.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin