Eski Ripple CTO'sundan yine sert XRP satışı geldi! Fiyat ne durumda?
Eski Ripple CTO'sundan yine sert XRP satışı geldi! Fiyat ne durumda?

Eski Ripple CTO’sundan yine sert XRP satışı geldi! Fiyat ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple’ın kurucularından Jed McCaleb, bu ay şu ana kadar tahmini 160 milyon XRP sattı. Tek bir günde yaklaşık 29 milyonluk satış yapan McCaleb, bu hafta 200 milyonun üzerinde XRP satma yolunda ilerliyor. Söz konusu hareket, Ripple’ın eski CTO’sunun 266 milyon XRP almasının ardından geldi.

Jed McCaleb neden ve nasıl XRP satıyor?

McCaleb’in 2011’de Ripple’da çalışmaya başladığı ve şirketin 2013’te piyasaya sürüldüğünde kurucu ekibinin bir parçası olduğu biliniyor. 2014’te Stellar (XLM) üzerinde çalışmak için firmadan ayrılan McCaleb’e 8 milyar XRP token verildi. OpenCoin’i geliştirme ve kurmadaki rolü, daha sonra Ripple olarak yeniden markalandı.

Girişimci, fonları sabit bir programa göre aldı ve XRP yatırımcıları ile destekçileri için bir forum olan XRP Talk aracılığıyla, fonların bir kısmını Give gibi hayır kurumlarına bağışladığı için aldığı fonları satmayı planladığını belirtti.

O zamandan beri periyodik olarak XRP satıyor. Bu hafta, toplam 266,3 milyon XRP tokeni aldıktan sonra, piyasadaki fonların büyük bir kısmını tek bir günde boşalttı.

 

Araştırmacı Leonidas Hadjiloizou’nun açıkladığı gibi, satış, 9 milyon XRP’nin üzerinde art arda birkaç satışın ardından geldi, bu da McCaleb’in bu ay 200 milyondan fazla token satabileceği anlamına geliyor. Bu haberin yazıldığı sırada, McCaleb’in “~ tacostand” cüzdanında yaklaşık 191 milyon XRP tokeni var, bu da daha fazla satışın geleceği anlamına gelebilir.

Ripple fiyatı düşüşte

McCaleb’in satışları, bu yılın başlarında önemli kazançlar gördükten sonra, XRP’nin fiyatı bir düzeltmeye dayanmaya başladıktan kısa bir süre sonra geldi. Piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para biriminin fiyatının, yaklaşan Spark token airdropundan etkilendiğine inanılıyor.

Ripple (XRP) bu haberin yazıldığı esnada günlük %11 üzerinde düşüşle 0,4944 dolardan işlem görüyor.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin