EOS Hackathon şampiyonu belli oldu.
EOS Hackathon şampiyonu belli oldu.

EOS Hackathon şampiyonu belli oldu: Kodsuz akıllı sözleşmeler yaratan bir dApp!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS’un arkasındaki şirket olan Block.one, EOS Hackathon şampiyonunu açıkladı. Avustralya’da düzenlenen yarışmada kod kullanmadan akıllı kontratlar yaratabilen bir dApp, adını zirveye yazdırdı.

EOS Hackathon 50 takımdan 200 katılımcıyı ağırladı

Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenen en son EOS Global Hackathon’un şampiyonu belli oldu. 50 takımdan gelen 200’ün üzerinde uluslararası katılımcı ile SmartPress adı verilen bir Avustralyalı ikili, yarışmayı lider tamamlayarak 26 saatlik bir programlama süresinin ardından 100.000 doların sahibi oldu.

SmartPress, sınırlı teknik becerilere sahip kişilerin mevcut veya yeni uygulamalarla kullanılmak üzere akıllı sözleşmeler tasarlama ve kullanmalarını sağlayan bir EOSIO tabanlı web uygulaması geliştirdi.

Jürinin en etkilendiği kısım, ekibin EOSIO platformunda bir DApp oluşturmanın zorluğuna adeta yanıt verircesine, bir çevre sınır haritalama aracıyla nasıl kullanılabileceğini başarılı bir şekilde sunabilmeleri oldu.

Gıda israfını önleyen bir uygulama yazan ekip ikinci oldu

İkinci sırayı ise tedarik zinciri yönetimi yoluyla yerel ve küresel gıda israfını önlemeyi amaçlayan bir Blockchain uygulaması oluşturan başka bir Avustralya ekibi aldı. Bu ekip 25 bin doların sahibi oldu.

10.000 dolarlık ödülle üçüncü sırada yer alan ekip, Avustralya’daki ormansızlaşma ile mücadeleye daha çok katılmaları için ağaç yaşam döngülerini besleyerek ve takip ederek ekosistemi güçlendirmek için bir oyun yarattı.

Şampiyonlar yıl sonunda yeniden yarışacak

Sidney’de düzenlenen hackathon, Block.one tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenecek olan beş etkinliğin ikincisiydi. Toplam 1,5 milyon dolar ödüllü şirket, gerçek dünya kullanım durumları için Blockchain uygulamalarında (DApps) EOSIO kodunun kullanılmasını hedefliyor.

Her turun üç galibi, Aralık ayanında düzenlenecek olan büyük finalde yarışacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Michael Novogratz: “EOS çok, çok, çok daha hızlı olacak!”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin