EOS
EOS ağındaki 87 milyon işlem ile yeni bir rekor kırıyor

EOS ağındaki 87 milyon işlem ile yeni bir rekor kırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS ağından yeniden haberler gelmeye başladı. Bu sefer ki gelişme, büyük işlem gücü ile ilgili. Daniel Larimer attığı twite göre, EOS akıllı sözleşmeleri, sistem tarafından kaydedilen toplam 70 milyon aksiyon ile önemli ölçüde artış gösterdi.

Daniel, EOS ağının ilk geliştirilmesinin arkasındaki şirket olan Block.one’da CTO konumunda. EOS şu anda dApp’ların (merkezsiz uygulamalar) geliştirilmesini ve uygulanmasını kolaylaştıran en büyük ve en etkili platformlardan biri olarak görülüyor.

Daniel ayrıca Blockchain üzerinden çalışan bir sosyal medya ağı olan Steemit ve bir DEX servisi olan BitShares gibi diğer sistemlerin geliştirilmesinde de rol alan isim. Daniel, twitinde, verilen rakamlara göre, EOS’un her saniyede 810 eylem kaydettiğini bildirdi.

EOS GO işlemleri onayladı

İlginç bir şekilde, EOS’a odaklanan oldukça bağımsız bir bilgi kaynağı olan EOS GO, Daniel’in 70 milyon eyleminin aksine yaklaşık 87 milyon eylemde rakamlarla örtüşmesine rağmen, aslında ağın işlem gücünün arttığını doğruladı. EOS GO, ayrıca bir bağlantı yayınlayarak bulgularını doğruladığını gösterdi.

Bu verilere göre, EOS saniyede 1.000’den fazla işlem kaydediyor. Pornhasbaby ve eosio.token, kayıtlı işlemleri yürüten ve en çok kullanılan iki akıllı sözleşme oldu.

Blocktivity verileri: Doğru mu yanlış mı?

Ancak, Blocktivity tarafından bildirilen verilere göre, yukarıda verilen rakamlar biraz abartı gibi. Blocktivity, Blockchain faaliyetlerini izleme faaliyeti yürüten bir kuruluş. Bu anlamda, Blocktivity, geçtiğimiz bir hafta içinde EOS’in günlük ortalama 21 milyon eylem/işlem kaydettiğini bildirdi.

Öte yandan kripto paranın rakibi Tron, kendi ağında günlük ortalama yaklaşık 1,4 milyon eylem kaydetti. Ancak, bu verilerde henüz doğrulanmadı.

Güncellemeler devam ediyor

Yine de, EOS geliştiricileri sisteme yeni ve daha iyi yükseltmeler ve eklemeler yapmaya devam etme konusunda kararlı gibi görünüyor. Ağın işlem gücündeki artışın yanı sıra, ekip aynı zamanda kendi yerel tokeni olan bir REX (Resource Exchange) ile ortaya çıktı.

Ancak, token ağ dışında satılamıyor ve yalnızca ağ kullanıcıları tarafından EOS ağındaki diğer kullanıcılardan ağ kaynaklarını ve CPU gücünü kiralamak için kullanılabiliyor.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin