Endonezya kripto paraları dört aydır inceliyor
Endonezya kripto paraları dört aydır inceliyor

Endonezya kripto paraları yasallaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Endonezya Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan bir emtia piyasası düzenleyicisi olan Endonezya’nın Vadeli İşlemler Borsası Denetleme Kurulu (Bappebti), kripto para birimlerinin ülkenin vadeli döviz alım satımı üzerinden işlem yapılabilen mal olduğunu belirtiyor. Kurulun bu açıklamasıyla Endonezya’nın kripto paraları artık emtia olarak gördüğü anlaşılıyor. Endonezya kripto paraları yasallaştırmak için uğraşıyor.

Endonezya kripto paraları dört aydır inceliyor

Kurulun piyasa gözetimi sorumlusu Dharma Yoga, Pazartesi günü verdiği demeçte kararı doğruladı. Ayrıca kararın konuyu inceleyen dört aylık bir çalışma döneminden sonra geldiğini söyledi. Dharma Yoga’ya göre, kurul şimdiki kararın resmileştirilmesi için bir kararname çıkardı. Potansiyel olarak Endonezya’da bir Bitcoin veya herhangi bir kripto paranın vadeli bir ürün sayılabilmesinin önü açıldı.

Endonezya kripto paraları vergilendirecek

Bu arada, ülkenin merkez bankası ve vergi dairesi, ülkedeki kripto para birimi ticareti ile ilgili diğer düzenlemeleri ve vergilendirmeleri en kısa sürede yapacak. Endonezya’nın Merkez Bankası olan Bank Indonesia, geçtiğimiz yıl ülkede Bitcoin ödemelerini yasaklayacağını duyurdu. Ardından kripto para birimlerini yasal ödeme yöntemi olarak kabul etmeyeceğini açıkladı. Ancak Merkez Bankası, o zaman kripto para ticareti hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Dharma Yoga ayrıca, kurulun çözüm önerileri sunması ve kapsamlı bir düzenleme hazırlayabilmesi için yerel bir kripto para borsası platformuna ihtiyacı olduğunu da belirtiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin