Endonezya Din Konseyi, kripto varlıkların haram olduğunu düşünüyor
Endonezya Din Konseyi, kripto varlıkların haram olduğunu düşünüyor

Endonezya Din Konseyi, kripto varlıkların haram olduğunu düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg’in bildirdiği habere göre, Endonezya Din Konseyi kripto varlıklara yasak getirdi. Ülke içinde yaşayan müslüman vatandaşlar kripto kullanamayabilir. Asya kıtasında yer alan Endonezya, bölgenin ekonomik ve ticari olarak önemli ülkesi. Pek çok etnik kökeni içinde barındıran ülke aynı zamanda kripto kullanımıyla da ünlü. Ancak son alınan karar oldukça şaşırtıcı.

Endonezya Din Konseyi, kripto varlıklar hakkında yeni bir karar aldı. Konsey, yaptığı açıklamada kripto varlıkları yasak ve haram olarak kabul etti. Endonezya devletinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama, 11 Kasım Perşembe günü bilirkişi duruşmasından sonra yapıldı.

Kripto varlıkların ortaya çıkmasından bu yana dini boyutu sürekli tartışılıyor. Ülkemizde de birtakım tartışmaların yaşandığını biliyoruz. Farklı kurum ve kuruluşlardan açıklama geliyor. Ancak konunun tam anlatılamaması ya da anlaşılamamasından ötürü ucu açık kalıyor. Dünyanın bu tarafa doğru yönelmesini düşündüğümüzde daha yerinde bir karar verilmesi gerekiyor.

Endonezya’da 4 milyonun üzerinde kripto kullanıcısı var

Asya ülkesinde Perşembe günü yapılan toplantıda önemli kararlar çıktı. Endonezya Ulema meclisi olarak da bilinen Din Konseyi, kripto paralara haram damgasını vurdu. Önemli zararların olduğu ve içinde belirsizliklerin barındığı sistemler olması nedeniyle haram ve yasak statüsüne koydu. Ancak Endonezya Din Konseyi, İslami şartlara uygun olduğu sürece bir sakınca olmayacağını belirtti.

Konseye göre, fayda sağlaması ve şeriat yasalarına göre uygun olması durumunda emtia gibi alım/satım yapılabileceği bildirildi. Dünyanın en fazla müslüman nüfusuna sahip ülkelerinden biri Endonezya. Asya ülkesinde 200 milyondan fazla Müslüman yaşıyor. Konseyin aldığı karardan sonra Müslüman vatandaşların nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.

Öte yandan, ülke içinde 4 milyondan fazla kullanıcı, kripto varlıklara yatırım yapıyor. Endonezya düzenleyici kurumunun tahminlerine göre, 8 milyar doları geçen bir hacim bulunuyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin