XAIC coin elon muskla bağlantılı mı?

Elon Musk’ın Projesiyle XAIC %2.000 Yükseldi: Şimdi alınır mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Elon Musk’ın yakın zamanda kuracağı X-Ai Corp (XAIC) adlı yapay zeka şirketiyle ilgili açıklamaları sonrasında, PancakeSwap’te yeni listelenen bir kripto para birimi olan XAIC, bu hafta sonu %2.000’in üzerinde bir değer artışı yaşadı. Ancak bu büyük olasılıkla bir AI kripto proje trendiyle ilişkilendirilerek gerçekleştirilen bir “pump and dump” dolandırıcılığıdır.

XAIC Coin (X-Ai Corp) Nedir?XAIC coin grafiği

XAIC Coin veya X-Ai Corp adlı kripto para birimi, genellikle viral haberlerin ardından sahtekar geliştiriciler tarafından oluşturulan sahte bir kripto para birimidir. Bu sahte para birimleri, merkezi olmayan borsalarda, örneğin PancakeSwap veya Uniswap’te listelenirler ve herhangi biri tarafından listelenebilirler. Sahtekar geliştiriciler, ellerinde tuttukları token arzını kullanarak fiyatı manipüle ederler. Cumartesi günü büyük bir yükseliş yaşayan XAIC Coin hakkında ise henüz herhangi bir bilgi mevcut değildir.

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, Will Smith Inu (WSI) adlı token PancakeSwap’te Akademi Ödülleri’nden sonra piyasaya sürülmüş ve Chris Rock veya Will Smith gibi tanınmış isimlerle hiçbir bağlantısı olmayan bir “pump and dump” vakası yaşanmıştı. CoinMarketCap’te halihazırda herhangi bir piyasa verisi bulunmuyor ve alan adı MetaMask uyarı listesinde yer alıyor.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünden sonra ise birçok rastgele “shitcoin” DEX platformlarında ortaya çıktı.

Bazı şaka tokenları kolayca tespit edilebilirken, Elon Musk, Tesla veya yeni AI şirketi X.Ai Corp adını taşıyan sahte tokenlar, yapay zeka çılgınlığı nedeniyle daha tehlikeli olabilir.

Son aylarda, SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET), OCEAN ve RLC gibi meşru AI kripto para birimleri büyük başarılar elde etti. Yatırımcılar her zaman bir sonraki kripto para patlaması için hazır beklerken, binlerce oranında değer artışı gösteren bir kripto para birimine hızlıca yatırım yapmak felakete yol açabilir.

XAIC Token Likiditesi

Coinbrain verilerine göre, XAIC fiyatındaki %2.000’in üzerindeki artışın nedeni olan 24 saatlik hacim oldukça düşük ve doğrulanmış likidite miktarı oldukça azdır. Bu durum, yeni başlayan kripto yatırımcıları için problemli olabilir çünkü önemli miktarda XAIC token satarken fiyat kayması yaşanabilir ve büyük emirler belirli bir XAIC fiyatında gerçekleştirilemez.

Ayrıca, bu token hızla yükselmesi kadar hızlı da düşebilir. Çünkü bu token’ın arzının çoğuna sahip olanlar satış yaparak fiyatı sıfıra kadar düşürebilirler (rug pull).

Elon Musk, desteklediği herhangi bir kripto projesini duyurmadı. Şimdiye kadar sadece Dogecoin ve Bitcoin’e destek verdi. PancakeSwap’te yer alan birçok yeni kripto para, SpaceX kurucusunun adını kullanarak zararlı amaçlarla kullanılabilecek sahte kripto para projeleridir. Bazılarının manipüle edilmiş akıllı sözleşmeleri bile alıcıların satış yapmasını engelleyebilir.

Eğer kripto para yatırımında deneyimli değilseniz, merkezi olmayan borsalar yerine yeni listelenen kripto paraları merkezi borsalarda aramanız önerilir. X-Ai Corp tokenının ileride tamamen düşeceği tahmin ediliyor – Bitsubishi (BITSU) vakası gibi bazı sahte tokenlar günlerce pumplandıktan sonra tamamen geri çekildi.

Analiz yapan Gaming Crypto, X-Ai Corp tokenının sadece 0,5 BNB likiditesine sahip olduğunu ve $XAIC sahibinin arzın %99,9’unu kontrol ettiğini BscScan bağlantılarıyla ortaya koydu.

Bazı Twitter hesapları, yalan iddialarda bulunarak, Elon Musk’ın XAIC tokeni hakkında bir Twitter Space’de konuştuğunu iddia ettiler. Ancak bu bilgi doğru değil.

Elon Musk xaic coinle bağlantılı mı?

cyrptonews.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir