Tanınmış analistten
Tanınmış analistten "Tesla - Bitcoin korelasyonu" hakkında çarpıcı iddia!

Elon Musk, Tesla ile hedeflerini gerçekleştirmek için kripto paraları kullanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Andra Capital CEO’su Hayda Hadar’a göre Tesla, hedeflerini gerçekleştirebilmek için kripto para birimlerine güvenebilir. Elon Musk, önerdiği hamle için “finansman sağladığını” iddia ediyor ve kripto para birimleri, şirkete göz ardı edemeyeceği bir fırsat sunuyor.

Hayda Hadar’ın Forbes ile yaptığı bir röportajda açıkladığı gibi bu durum, Tesla Inc.’in en önemli gücü bile olabilir.

Elon Musk için yeni bir satın alma yöntemi

Haba konuşmasına şöyle devam etti:

Tesla’yı seviyorum, Elon Musk’ı çok seviyorum ve bence kesinlikle Blockchain ve tokenler dikkate alınmalı. Buna da Tesla Coin diyeceğiz gibi.

Haba önümüzdeki birkaç yıl içinde halka açık olan özel teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için kripto para birimleri kullanacak. Andra sermayesi tarafından desteklenen yeni bir Silikon Vadisi tokeni, token satışlarında 1 milyar doların üzerine çıkmayı hedefliyor.

Elon Musk bu modeli Tesla için benimsemiş olsaydı büyük olasılıkla hisse senetleriyle borsaya yatırım yapma sürecini geleneksel hisselerin yerine dijital tokenleri kullanarak tanıtacaktı. Birçok firmanın bu olasılığı araştırdığı biliniyor ve Tesla’nın da bu şirketler arasında olduğu belirtiliyor.

Tesla ile kilometre taşını belirlemenin yanı sıra, şirket hisselerinin çok fazla para ve zaman harcayan geleneksel yöntemden ziyade Blockchain yoluyla kolayca aktarılmasına izin verilebilir.

Kripto endüstrisine dahil olmak için iyi bir zaman

Haba, Tesla’nın kripto parasının, önümüzdeki 20 yıl içinde özel ve halka açık, sadece yüksek kaliteli bir tokenizasyon teklifine sahip olacağını tahmin ediyor.

Tokenize edilmiş şirket hisselerinin bir yatırım kanalı olarak benimsenmesi için diğer kriptolar ile savaşmak zorunda kalacağı belirtiliyor. Ancak Haba, hisselerin “gerçek büyüme varlıkları” tarafından desteklenen hisseler olarak artacağına inanıyor.

Musk’a tavsiye niteliğinde açıkça söyleyenebilir ki Tesla’nın bu hamlesi, kripto paranın geleceğini ve ne için kullanılabileceğini şekillendirecek bir adım olabilir.

Şimdilik Tesla Inc. Suudi Arabistan’ın vizyon fonu tarafından şirketin %3 ila %5 hissesiyle destekleniyor. Bu yatırımının yaklaşık 2-3 milyar dolar değerinde olduğu bildiriliyor ancak şirket kripto tokenlerine doğru yönelirse çok daha iyi sonuçlar gelebilir.

cryptodisrupt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin