featured

Haftanın yoğun ekonomik takvimi, kripto para piyasasını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, bu haftanın makroekonomik takviminde dikkat edilmesi gereken birkaç olaydan etkilenebilir. Bunlara ek olarak jeopolitik olaylar da hafta sonu boyunca durgun seyreden kripto para piyasalarına volatilite katabilir.

9 Ekim’de makroekonomi kuruluşu The Kobeissi Letter, ABD için bu haftanın önemli ekonomik olaylarını listeledi. Buna ek olarak “piyasalar bu hafta sonundan itibaren jeopolitik gerilimlere tepki verecek” tahmininde bulundu.

Kripto para piyasası için önümüzde yoğun bir hafta var!

Pazartesi ve salı günleri ekonomik takvimde nispeten sakin geçiyor. Ancak çarşamba günü eylül ayı çekirdek ÜFE enflasyon rakamları açıklanacak.

Üretici Fiyat Endeksi, üreticiler ve imalatçılar için girdi fiyatlarını yansıtmaktadır. Perakende fiyatlandırmayı doğrudan etkileyen tüketim mallarının üretim maliyetlerini ölçer. Bu nedenle enflasyonist baskılar konusunda iyi bir ön gösterge olarak kabul edilmektedir.

Federal Rezerv’in eylül ayı Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanakları da çarşamba günü açıklanacak. Bu tutanaklar merkez bankasının para politikasına ilişkin duruşu hakkında ayrıntılı bir rapor sunmakta ve son çeyrek için piyasa duyarlılığını gösterebilmektedir.

Perşembe günü geçen ayın Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklanacak. Mal ve hizmetlerin perakende fiyatlarındaki değişiklikleri ölçen bu endeks iki temel enflasyon göstergesinden biridir. Rakamların marjinal bir düşüş göstermesi ve ABD enflasyonunda hafif bir yavaşlamaya işaret etmesi bekleniyor.

kripto para

Cuma günü ekim ayı ön Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. Rapor tüketicilerin ekonomiye duydukları güven düzeyini yansıtmaktadır. Ancak bir önceki ayın duyarlılık endeksinden çok fazla değişiklik olması beklenmiyor.

Para politikasında büyük değişimler olması hâlinde kripto para piyasaları etkilenebilir, ancak bunlar da beklenmiyor. Bununla birlikte hafta sonu Orta Doğu’da tırmanan gerilim, hisse senedi ve kripto para piyasalarında daha fazla dalgalanmaya yol açabilir. Dünyanın şu anda başka bir savaşa gerçekten ihtiyacı yok.

Kripto para piyasaları takvimi

Ayrıca bu hafta kriptoda göz önünde bulundurulması gereken birkaç şey var.  12 Ekim’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Binance aleyhindeki duruşması başlayacak. Ayrıca aynı gün Aptos için büyük bir token kilidi açılacak ve neredeyse 24 milyon dolarlık APT tokenı piyasaya akacak.

Yüksek profilli Sam Bankman-Fried davası bu hafta devam ediyor ve muhtemelen tanıklardan daha ilginç açıklamalar gelecek.

Bu hafta yoğun geçecek gibi görünüyor ancak kripto para piyasaları hafta sonu boyunca uyuşuk kaldı. Toplam kapitalizasyon son 24 saatte değişmeyerek 1,13 trilyon dolar oldu ancak son yedi gündeki trend düşüş yönünde.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin