Ekonomik devrim Venezuela: Bankalalar Petro’yu kabul edince PTR %25 değer kazandı
Venezuella Petro’su Rusya'da Satoshi Nakamoto Ödülü'nü aldı

Ekonomik devrim Venezuela: Bankalalar Petro’yu kabul edince PTR %25 değer kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ülkenin en büyük bankası Banco de Venezuela’ya, ülkedeki 790 şubesinin her birinde Petros’u kabul etmesini emretti. Maduro şunları söyledi:

Tüm Banco de Venezuela şubelerinde Petro işlem masalarını açma emrini veriyorum.

Petro (PTR) yerel borsalarda arttı

Sonuç olarak, Petro (PTR) yerel borsalarda %25 arttı. Strateji, ülke genelinde kripto kullanımını teşvik etme planının bir parçası. Cumhurbaşkanı Maduro, kripto cüzdanlarını bir milyon genç vatandaşa dağıtma ve kripto kabulü ile ilgili alanlarda eğitme kararını açıkladı. Venezüella kripto ekosistemi duyuru konusunda iyimserdi. National Cryptocurrency Association (ASONACRIP) başkanı José Angel Alvarez şunları söyledi:

Bir ülkenin inanç para biriminin kripto para birimi ile karşı karşıya kaldığı karma bir ekonomiye doğru ilerlemek cesur ve doğru bir karardır.

Banco de Venezuela’nın Venezuela finansal sisteminde en önemli banka olduğunu ve en fazla müşteriye sahip olduğunu da belirtmeliyiz. Bu kararla, bu banka dünyada en fazla fiziksel ofisi olan borsalardan biri oluyor. Alvarez, hükümetin bunu başarmasını istiyorsa, odak noktasının kripto eğitimine daha fazla odaklanması gerektiğini de sözlerine şu şekilde ekledi:

En büyük zorluk bilginin yayılması. Ek olarak, Petro sıradan vatandaşlara da yol göstermek zorunda. Bununla birlikte, birçok sıradan Venezuelalının, tasarruflarını Patria sistemindeki Petro’nun paralarının değerini nasıl koruduğunu iyi gözlerle görmeye başladığı pozitif dönüşler bulunuyor… Gelecek vaat ediyor, Venezuelalar Petros’tan Bitcoin’e ücret ödeyecek ve alacaklar. Venezuela, küresel finansal hegemonyaya son vermek için ön saflarda yer almaya devam edecek.

Fxstreet

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin