EIP-1559 artık Ethereum madencilerinin tuttuğundan daha fazla ETH yakıyor
EIP-1559 artık Ethereum madencilerinin tuttuğundan daha fazla ETH yakıyor

EIP-1559 artık Ethereum madencilerinin tuttuğundan daha fazla ETH yakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – EIP-1559 iyileştirme önerisinin Ağustos başında Ethereum ağında başlatıldığı Londra hard fork’undan bu yana Ethereum, haftalarca devam eden deflasyonist yaklaşım devam ediyor.

Şu an madencilerin elindeki 243.690 ETH ile karşılaştırıldığında, şimdiye kadar yaklaşık 961.920 ETH (Yaklaşık 4,1 Milyar Dolar) 4 aydan kısa bir sürede kalıcı olarak yok edildi. WatchTheBurn’a göre günlük yaklaşık 80.968 ETH yakılıyor ve günlük dolaşımdaki coinlerde net bir azalma %66.48’e tekabül ediyor.

ETH Miners Balance

Net ihraç da yanmadan sonra dolaşıma giren Ether miktarının %66,48’ini oluşturan 484.982 ETH’ye düştü. Bu rakam %100’ü aştığında, yakılan ETH sayısının, çıkarılan coin sayısını aşması anlamına gelecektir.

4 Ağustos’tan önce madenciler, ilk fiyat açık artırması olarak adlandırılan yöntemle ödüllendiriliyordu. EIP-1559’un gelmesiyle birlikte, ilk fiyat müzayede sistemi, ücret tahminini son derece basit hale getiren sabit fiyatlı bir satış veya taban ücret modeli ile değiştirildi. Özünde, EIP-1559 gas fiyatlarını güvenli bir şekilde ölçülebilir hale getirir. Ayrıca taban ücret yakılır ve madencilere verilmez.

Ücret yakma programı aracılığıyla ihraç yoluyla oluşturulan ETH’den daha fazla ETH yok edildiğinde, ETH arzı azalır. Diğer bir deyişle ücret yakma, Ethereum’un işlemsel yardımcı programı tarafından beslenen bir kıtlık motorudur.

Yüksek gas ücretlerinden kaçınmak için daha fazla kullanıcı L2 protokollerine geçiyor

Öte yandan, Ethereum’un fiyatının artmasıyla birlikte, gas ücretleri kullanıcılar için zahmetli bir çile olmaya devam ediyor. Bir ERC-20 transferinin ortalama maliyeti beş gün önce 55.65$’dan 23.90$’a düşmüş olsa da, DeFi protokolleri arasında aktarım gibi karmaşık işlemler artmaya devam ediyor. Örneğin, Etherscan’dan alınan verilere göre, Uniswap’ta ortalama aktarım ve etkileşim maliyeti, yazı yazılırken 151.15 dolara kadar çıkıyordu.

NFT pazar yeri OpenSea, yakılan en büyük coin miktarını 106.411 ETH’de ve ardından şu anda 93.696 ETH’de duran Ethereum transferlerini oluşturuyor.

Katman 1 Ethereum ağıyla ilişkili yüksek işlem ücretleri göz önüne alındığında, kullanıcılar giderek bıkmış durumda ve Arbitrum One gibi katman 2 çözümlerine geçiş yapıyor.

L2 Beat verilerine göre, çeşitli ikinci katman ağlarında kilitlenen toplam değer (TVL), yakın geçmişte 5,6 milyar doların kilitlenmesiyle artmaya devam etti. Ethereum’u ölçeklendirmek için oluşturulmuş bir katman 2 toplama protokolü olan Arbitrum, şu anda TVL’de 2,67 milyar dolarla lider durumda ve ilk çıkışından bu yana %400’ün üzerinde bir artış, daha fazla kullanıcının yüksek işlem ücretlerinden kaçınmanın yollarını aradığını gösteriyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin