Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Efsane çöktü: BTC fiyatı daha aşağılara düşerken Bitcoin hash rate iki katına çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin hash oranı birkaç gün önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yaklaşık yüzde 40 oranında azalırken Bitcoin’in hashrate-fiyat paralelliğini kırdığını gördük. İzlenen veriler, hash oranının 23 Eylül’de saniyede 104 kentilyon karma değerinden (h/s) 57 kentilyon karma değerine düştüğünü gösterdi.

bitcoin hash rate
Source: blockchain.com

Hash rate, (karma oranı) ertesi gün ise 114 kentilyon h/s’ye ulaşarak iki katına çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 121 kentilyon  h/s’ye göz kırptı. Bitcoin yorumcularının takip ettiği standart teori, BTC fiyatının hash rate hareketlerine bağlı olduğuydu. Ancak son düşüşle bu teorinin yanlış olduğu bir nevi kanıtlanmış oldu.

Bununla birlikte, teknik kaynaklar, internetteki karma oran çizelgelerinin Bitcoin’e dâhil olan hesaplama gücü hakkında küçük bir fikir verdiğini açıkladı. Onlara göre, hash oranı ölçülemez ve gördüğümüz istatistikler işlerin nasıl yürüdüğüne dair sadece bir tahmin.

Mevcut istatistikler güvenilirse, Bitcoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükseliyor ve bunun Bitcoin fiyatındaki son düşüşle bir bağlantısı yok.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin