EBA dağıtık defter teknolojisiyle ilgili kapsamlı bir rapor yayımladı.
EBA dağıtık defter teknolojisiyle ilgili kapsamlı bir rapor yayımladı.

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), dağıtık defter teknolojisine ilişkin kapsamlı bir rapor yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), Salı günü mali sektörde dağıtık defter teknolojisinin (DLT) uygulanmasının risk ve faydalarını inceleyen bir rapor yayımladı.

EBA: “DLT, sorunların çoğunu çözüyor.”

Otorite, sınır ötesi işlemlerde DLT ve akıllı sözleşmelerin nasıl kullanılabileceğini açıklayarak, şu anda karşılaşılan sorunların çoğunu çözmeye başladığını söylüyor.

Ticaret finansmanı için DLT ve akıllı sözleşmelerin kullanılmasından birtakım fırsatlar ortaya çıkıyor. Raporda şu ifade yer alıyor:

En çok ümit vaat eden potansiyel kazançlar, maliyetlerin düşürülmesi ve belge kaybı veya manipülasyonu riskidir.

“Hukuki belirsizlik birtakım riskleri beraberinde getiriyor.”

Bununla birlikte EBA, aynı zamanda, gelişen teknolojinin halen geçerli olan hukukun belirsiz olması nedeniyle, birtakım potansiyel risklerle birlikte geldiğini de açıklıyor. Sonuç olarak, farklı yargı bölgelerindeki DLT düğümleri arasında çıkar çatışmaları ortaya çıkabilir.

EBA raporun devamında şu ifadeleri kullandı:

Örneğin, dijital olarak imzalanmış bir sözleşme tüm yargı bölgelerinde geçerli olmayabilir. Bir ihtilaf ortaya çıktığında, ihtilaf ve uyuşmazlık mekanizmalarını tesis etmek zorunludur.

Raporda, ortak olarak geliştirilen bir Blockchain platformu kullanılarak bir dizi sınır ötesi işlem gerçekleştiren Avrupa banklarının son haberleri de yer alıyor.

Rapor, DLT’nin Avrupa bankalarının durum tespiti konusunda kimlik doğrulama sürecini potansiyel olarak akıcı hale getirebileceğini dile getiriyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Avrupa’da Blockchain teknolojisiyle gerçek zamanlı para transferi dönemi başladı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin