ticari Blockhain platformu
Dünya’nın ilk ticari Blockhain platformu Singapur'da kuruluyor

Dünya’nın ilk ticari Blockhain platformu uluslar arası taşımacılığa çığır atlatacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur merkezli bir e-devlet servis sağlayıcısı – özellikle hükümet organı ve liman işletmecilerinin ortak kuruluşu – ASEAN ülkeleri ve Çin arasındaki sınır ötesi ticarete odaklanmış bir ticari Blockhain platformu başlattı.

Singapur merkezli CrimsonLogic, 20’den fazla ülkede e-devlet çözümleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket “kapsamlı ve genişletilebilir Blockchain hizmeti” ayrıntılarını açıkladı. Ve şirketin küresel ticarette genel verimliliği, güvenliği ve şeffaflığı artıracağını söyledi. Şirket, Blockchain platformunu,  “GeTS Open Trade Blockchain Platform”u adıyla, sahibi olduğu yan kuruluş GeTS aracılığıyla başlattı.

Singapur Çin nakliye hattı ticari Blockhain platformu ile izlenecek

Dünya’nın ilk ticari Blockchain platformu, akredite katılımcı şirketler tarafından işletilen güvenilir düğümlerden oluşan izinli bir Blockchain ağı olarak işlev görecektir. Taşıyıcılar, nakliyeciler ve bir ticaret akışındaki diğer kilit paydaşlar, bir kargo menşei belgesi ve ticari faturalar da dahil olmak üzere ticaret belgelerinin geliştirilmiş güvenliği ve sorunsuz paylaşımı konusunda Blockchain platformundan yararlanacak.

Özünde, Blockchain platformu, bir ticaret ve tedarik zincirinde saydamlığı ve verimliliği artırarak, liman işleticileri, nakliyatçılar ve alıcılar ile satıcılar arasındaki ticari belgeleri paylaşmak için “sürükle-bırak kolaylığı” ile kullanıcı dostu bir ara yüz sunacak.

CrimsonLogic yönetim kurulu başkanı Eugene Wong, Çin ve ASEAN ülkeleri arasındaki ticarete öncelikli olarak ticaret bloğunun ana odak noktası olacağını belirtti:

Blockchain teknolojimizin, ASEAN’daki sınır ötesi tüccarlara ve Çin’in BRI ve Güney Ulaştırma Koridorunda daha fazla güven oluşturmasına yardımcı olabileceğine inanıyoruz. ASEAN ve Çin arasındaki ticaret hacmi, iki bölge arasındaki en büyük tek işlem olacak. Ve bunu kolaylaştırmayı umuyoruz.

Crimsonlogic dünyanın en büyük liman işletmecisi tarafından finanse ediliyor

Blok zincir izin verilen (özel) bir Blockchain olmaya devam etmesine rağmen, şirket “açık altyapısı” nı, geliştiricilerin ticari akıştaki belirli kullanım durumları için yeni katman ve hizmetler oluşturmasını sağlayacaklarını kabul etti. CrimsonLogic, dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri olan ve şirketin yüzde 45 hissesini elinde bulunduran Singapur Liman Otoritesi (PSA) tarafından ortaklaşa finanse ediliyor.

PSA, bölgedeki tedarik zinciri ağları için konsept kanıtı çözümleri geliştirmek üzere teknoloji devi IBM ile bir ortaklık kurmuştu. IBM ayrıca, bir blok zincirde izlenen ulus ötesi konteynır sevkiyatlarının ilk aşamadaki çalışmaları için PSA ile birlikte çalışıyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin