Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonu faaliyete geçti!
Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonu faaliyete geçti!

Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonu faaliyete geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonu faaliyete geçti! Ödemenin IOTA ile yapılabildiği dünyanın ilk elektrikli araç şarj istasyonu Hollanda’da faaliyete geçti.

Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonunda IOTA ile ödeme yapılabiliyor

Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonunda IOTA ile ödeme yapılabiliyor. 18 Nisan Çarşamba günü ElaadNL, IOTA ile ödeme yapılabilen ilk şarj istasyonunu yayınladı. Şarj cihazı yeni ElaadNL test sitesinin bir parçası. Test sahası, Arnhems Buiten (eski KEMA sitesi) iş parkında yer almakta ve Hollanda’daki kamu alanında kullanılan her türlü şarj istasyonunu içermekte. Bu hızlı şarj aleti, şarj adası, batarya, iki şarj feneri ve IOTA şarj cihazını içeriyor.

Sistem Hollandalı akıllı şarj üreticisi ElaadNL tarafından geliştirildi ve kuruldu. ElaadNL ve Enexis’teki geliştirici Harm Van Der, Hollanda’nın Arnhem kentindeki ElaadNL test sahasında bulunan IOTA şarj istasyonunda mini bir Telsa şarj ediyor.

Şarj istasyonunu çalıştırmak için arka ofis ve iletişim protokolü gerekli değil

IOTA Tangle, nesnelerin interneti (IoT) ortamı için özel olarak tasarlanmış yenilikçi bir dağıtık defter teknolojisi (DLT) türü. Bu güvenli veri aktarımı, ücretsiz gerçek zamanlı mikro ödemeler dahil olmak üzere yeni Makine-Makine (M2M) etkileşimlerini kolaylaştıran açık kaynaklı bir protokol.

Şarj istasyonunu çalıştırmak için arka ofis ve iletişim protokolü gerekli değil. İşlemler bir ücret kartı veya abonelik olmadan doğrudan değiştirilir. IOTA şarj istasyonu tamamen bağımsız çalışır ve son kullanıcının ödemesi ile ilgilenir. Sayaç değerleri, güvenilir ve silinemez bir yöntem sağlayan Tangle’da, 15 dakikada bir saklanır.

Bu teknoloji, tamamen dijitalleştirilmiş dünyaya uyumun bir parçası

Bu teknoloji, geleceğe ve tamamen dijitalleştirilmiş dünyaya bağlı mükemmel bir uyumun parçası olabilir. Bu teknolojinin e-mobilite alanında araştırılması, enerji sektörü gibi diğer bağlantılı sektörler için de fayda sağlayabilir.

Şarj cihazı, bir araba ile bir TCP/IP bağlantısı kurmak için gerekli donanıma sahip. Bundan sonra, ödemeler ve veri alışverişi, tam otomatik olarak ve M2M’de gerçekleşebilir. Bu bağlantıyı kurmak için araba ve şarj cihazı arasında e-Mobility ISO 15118’de yeni geliştirilmiş iletişim için kullanılan şarj kablosunu ve özel donanımı kullanır.

IOTA şarj cihazı şarj için halka açık olacak

IOTA şarj cihazı şarj için halka açık olacak. Şarj etmek isteyen araçlar gerekli donanım ve yazılımla donatılmamışsa, IOTA tokenlerini, IOTA cüzdanını kullanarak doğrudan şarj cihazına gönderip arabalarını şarj edebilir. IOTA şarj istasyonu hakkında ElaadNL yönetim müdürü Onoph Caron, şunları söyledi:

Bu şarj cihazı, IOTA’nın bu ödemeler ve veriler için güvenli bir katman olarak kullanılmasıyla, gerçek M2M iletişimi ve mikro ödemeler için kullanma yeteneğini gösteriyor. ElaadNL, elektrikli araçların şarj edilmesiyle ilgili her türlü yenilikçi ve akıllı teknolojiyi araştırmakta. DLT teknolojisi yakın gelecekte yaygın bir uygulama haline gelebilir. Şimdi Arnhem’deki testlerimizde bu olanakları araştırabiliriz.

Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonu faaliyete geçti!
Dünyanın ilk IOTA akıllı şarj istasyonu faaliyete geçti!

“Bu gelişme IOTA’nın daha fazla benimsenmesine yol açacak.”

IOTA kurucu ortağı Dominik Schiener, konuya yönelik şunları söyledi:

Elektrikli araç şarjı, makineler arasındaki işlemsel yerleşim için temel protokol olarak IOTA’nın bariz bir seçenek olduğu birçok uygulamadan biri. İlk kez IOTA tabanlı şarj istasyonunu oluşturmada Enexis’teki ekip tarafından yapılan çalışma mükemmel. Bu gelişme IOTA’nın daha fazla benimsenmesine yol açacak.

IOTA’nın bir diğer kurucu ortağı olan David Sonstebo konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

İlerleyen zamanlarda, arabalar tekerlekli bilgisayarlara dönüştükçe ve elektrikli araçların çağına geçilirken bu yeni dönemi desteklemek için gerekli alt yapıya sahip olmanız şart. Enexis’in, ElaadNL projesi IOTA protokolünü kullanarak bunun yöntemini gösteriyor.

Bu yapılanlar projenin bir ön tasarım olarak belirtiliyor. Gelecekte Elaad, sisteme önemli değerler katacak geliştirmeler yapmayı planlıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Blog.iota

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin