İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?
İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?

Dünyanın ilk Bitcoin ETF’si 1 milyar Kanada dolarını devirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Purpose Investments’ın Bitcoin ETF’si piyasaya çıktığından yalnızca bir ay sonra 1 milyar CAD (800 milyon dolar) sınırını geçti. ETF, kurumsal yatırımcıların düzenlenmiş bir şekilde Bitcoin pazarına girmelerini sağlayan Kuzey Amerika’daki ilk şirketti. Kanadalı firmanın şimdi ortaya koyduğu gibi, bu yatırımcılar ürün için büyük bir iştah göstererek ürünü önemli bir kilometre taşına itti.

10 bin Bitcoin aşıldı

The Purpose Bitcoin ETF, 18 Şubat’ta piyasaya sürüldü. İlk gününde 165 milyon dolara yakın bir değer kaydeden anlık bir vuruş yaşandı. Bir hafta içinde 10.000 BTC’yi aşarak profesyonel yatırımcılar arasında kripto için büyük bir iştah olduğunu gösteriyor.

Kanadalı firmanın şimdi açıkladığı gibi, bir aylık yıldönümünü kutlarken 1 milyar CAD’ı aştı.

Purpose CEO’su Som Seif, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

”Purpose Bitcoin ETF’yi başlattığımızda, pazardaki bir boşluğu doldurduğumuzu biliyorduk. Bu dönüm noktasına o kadar hızlı bir şekilde ulaşmak, yatırımcıların kripto para birimlerine uygun ve güvenli erişim aradıklarını kanıtlıyor ve bu açığın en önemli aracı olarak ETF’mize olan güvenlerini gösteriyor.”

Purpose Bitcoin ETF, türevlerle değil, fiziksel olarak yerleşik BTC tarafından desteklenen ilk işlem. Bu, yatırımcıların kendi kendini saklama güçlüğü ve riski olmadan ayak parmaklarını BTC sularına kolayca daldırmalarına olanak tanıyor. ETF, Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda BTCC borsa kodu altında işlem görüyor. Winklevoss ikizlerinin borsası Gemini, tüm BTC’yi Purpose için koruyor.

Başlangıçta piyasaya çıktığında, çok az kişi BTCC’nin gerçekleştireceği muazzam başarıyı tahmin edebiliyordu. Yönetilen Bitcoin’de 1 milyar doların üzerinde CAD ile, şimdi kendisini devasa bir yatırım aracı haline getirdi. BTCC artışını kutlamayan tek firma Grayscale. Yıllardır firmanın Bitcoin Trust’ı, en önemli kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e giden yoluydu.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin